Välismaa noored piketeerisid Tartus keskkonna eest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasia-Euroopa fondi (ASEF) projekti raames propageerivad noored jätkusuutlikku tarbimist.
Aasia-Euroopa fondi (ASEF) projekti raames propageerivad noored jätkusuutlikku tarbimist. Foto: Margus Ansu

Täna päeval otsis Tartu kesklinnas inimestega kontakti hulk välismaa noori kokku 33 Euroopa ja Aasia riigist, et tutvustada oma mõtteviisi keskkonnasäästlikust käitumisest.

Noored on Eestis 18. augustist 1. septembrini Asia Europa Meeting (ASEM) raames, et kuulata siin keskkonnaalaseid loenguid ning osaleda töötubades. Programmi mahub ka tutvumine kohalike vaatamisväärsustega. Kõige tähtsam on noorte kinnitusel aga street-action ehk inimestega suhtlemine tänaval.

«Me räägime inimestele tarbimisest, veest ja elektrist. Kutsume neid avastama siinseid metsi ning innustame jäätmeid taaskasutama,» kirjeldas filipiinlane Kim Sony Mendoza (pildil vasakul).

Veel soovitavad noored tarbida kõigil üksnes kodumaiseid tooteid ja toiduaineid, sest võõramaiste kaupade transport koormab keskkonda. «Veelgi parem kui üldse tarbimist vähendate – hoiate raha kokku ja see on ka keskkonnasõbralik.»

Tartu raeplatsil ja kesklinna tänavatel näeb noori ka homme päeval, mil nad avavad näituse oma töödest, mis õpetavad energiat kokku hoidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles