Tasku keskus Tartus plaanib uut laiendust

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plasku ja Tasku vahel kulgenud tuulisest kõnniteest on saanud katusega kaubatänav, mis on kujundatud senise Tasku keskusega samas stiilis. Eile keskpäeval käisid uues osas veel viimased ettevalmistused.
Plasku ja Tasku vahel kulgenud tuulisest kõnniteest on saanud katusega kaubatänav, mis on kujundatud senise Tasku keskusega samas stiilis. Eile keskpäeval käisid uues osas veel viimased ettevalmistused. Foto: Margus Ansu

Tasku avab homme keskpäeval kaubanduskeskuse juurdeehitise, millest kõige suuremad äripinnad võtavad endale Seppälä ja Lindex. Samas plaanib keskus juba uut laiendust.

Tasku saab juurde viisteist ostukohta, millest osa alustab tegevust keskuse vanemas majaosas. Peale Seppälä ja Lindexi avavad neljapäeval oma poe saksa naisterõivaste firma Orsay, spordiriiete ja -jalatsite tootja Puma, kaks prillipoodi, kodusalong, kunsti- ja hobikauplus, lastekaupade pood Hello Kitty ning teised.

Tasku keskuse juhataja Eveli Opmanni sõnul püüdsid nad uute rentnike valikuga eelkõige parandada ostukeskuse moekaupade valikut. «Rendihuvilisi ikka oli, aga kuna meie soov oli seniseid moekauplusi täiendada, siis sellest ka lähtusime,» ütles ta ja kinnitas, et mõne erandiga jääb Tasku edaspidigi eelkõige moekeskuseks.

Lisaks kauplustele saab Tasku juurde kolm söögikohta. Uuemasse ossa kolinud jäätisekioski asemel alustab tegevust smuutibaar Boost, Rimi ees avatud alal hakatakse pakkuma külmutatud jogurtijooke ning uue kaubatänava hotellipoolses küljes pakuvad türklased kiireks kõhutäieks ehtsat kebabit. Uues osas on eraldi ka suur tualett, mille kätepesuruum on meestel ja naistel ühine.  

Taskust Plaskusse

Kaubatänava keskelt saab nüüdsest siseneda Plasku liftidesse, kuid büroohoone töötajatele on ka eraldi sissepääs. Opmanni sõnul on Playtechist tühjaks jäänud büroopinnad täitunud kiiremini, kui loodeti. Praegu on pool majast täis ning broneeritud on veel kolm korrust. Koos Plasku tehnosüsteemide uuendamisega investeeriti keskuse laiendusse kolm miljonit eurot.

Laiendusega saab Tasku juurde umbes 2500 ruutmeetrit ning sellega kasvab kogu keskuse äripind 16 000 ruutmeetrile. Umbes sama palju on äripinda ka Tartu kaubamajal.  

Kuigi eile keskpäeval oli avatav osa veel töömehi täis ning mõni pood sättis alles riiuleid üles, oli Tartu Postimehele laiendust tutvustanud Opmann kindel, et kõik valmib õigeks ajaks. «Selles pole kahtlust. Võib-olla mõnes kohas jääb midagi lõpetamata, aga 99 protsenti oleme juba praegu valmis,» kinnitas Op­mann.

Viies etapp

Emajõe ärikeskuse juhataja Ain Tammvere ütles, et praegune laiendus on suure asja algus. «See, mida me praegu teeme, on siinse keskuse neljas etapp. Aga plaanis on ka viies ning see puudutab Soola tänava poolset külge,» selgitas Tammvere ning lisas, et neil on selge visioon.

«Ka seda laiendust ei teinud me uisapäisa. Konsulteerisime välismaiste tippspetsialistidega, kes aitasid meid nõu ja jõuga. Joonistasime välja liikumissuunad, kus jalakäijad ja kliendid peaksid tulevikus kulgema,» rääkis Tammvere ning andis mõista, et uued kaubanduspinnad peaksid tulema sinna, kus asub praegu bussijaam.

«Praegu on bussijaam lahusolev üksik tükk, aga siis jääks ta hoone sisse ja moodustaks keskusega terviku. Praegu seisavad bussid lageda taeva all, tulevikus oleksid nad hoone sees,» valgustas Tammvere plaane. Ideede elluviimiseks on kavas algatada uus detailplaneering ning kolme kuni viie aasta pärast võiks tööga pihta hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles