Noor jalgrattur sai ülekäigurada ületades sõidukilt löögi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna juhtus Elvas liiklusõnnetus, kus jalgrattal ülekäigurada ületanud poiss sai löögi sõiduteel liikunud autolt. Õnnetus juhtus päeval kella kolme paiku Valga maantee tänaval, kui 10aastane poiss jalgrattal ülekäigurada ületas. Eemalt lähenenud Mercedes Benzi juht ei märganud kiirelt lähenenud ratturit, misjärel sõitis rattur sõidukile küljelt sisse.

Kiirabi toimetas poisi terviseseisundi kontrollimiseks haiglasse.

Elva konstaablijaoskonna juht Alik Säde ütles, et kooliaasta alguses on linnatänavatel liiklus igal pool taas tihenemas. See toob aga paratamatult kaasa võimaluse liiklusõnnetuste arvu suurenemiseks. Et lapsed ei jõuaks klassiruumi asemel haiglapalatisse, soovitab politsei hoida sõidukiiruse sellisena, et vajadusel saaks masina ohutult peatada. Jalakäijad ja ratturid peavad aga seevastu arvestama, et autol kulub seisma jäämiseks tunduvalt kauem aega kui inimesel.

Antud liiklusõnnetust iseloomustasid asjaolud, et noor rattur ei kandnud kaitsekiivrit ning ühtlasi ei arvestanud asjaoluga, et reguleerimata ülekäigurada rattasadulas ületades ei ole jalgratturil sõidukijuhi suhtes eesõigust.

Sarnaste õnnetuste vältimiseks soovitab politsei lapsevanematel oma võsukestele üle selgitada ohutu liiklemise reeglid ning tunda muret ka selle üle, et ratas tehniliselt korras oleks ja selle juht kiivrit kannaks.

Liiklusõnnetuse asjaolusid uuritakse alustatud väärteomenetluse raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles