Võrumaal põlenud talus hukkus mees

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõuna paiku süttisid Võrumaal Loosu külas taluhooned, mille kustutamine jätkus veel ka õhtupoolikul. Tulekahjus hukkus maja peremees.

Väljakutse Võru valda Loosu külla saabus häirekeskuse vahendusel kell 12.53. Läheduses elav Jakko Viilo kinnitas Postimehele, et esialgu jõudis kohale üks tuletõrjeauto, kuid peagi oli neid talu õuel vähemalt neli.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo kinnitusel kustutustööd kella 14.10 paiku jätkusid. Põlengus said kannatada nii elumaja kui kaks kõrvalhoonet.

Esialgsetel andmetel hukkus tulekahjus üks inimene.

Täiendav info kell 15.45:

Tulekahju sõitsid kustutama päästemeeskonnad Põlvast, Antslast, Võrust ja Vastseliinast. Päästjate saabudes põles kahekorruselise elumaja esimene korrus ning lahtise leegiga kaks kõrvalhoonet.

Tuletõrjujad sisenesid põlevasse majja ning tõid sealt välja hukkunud meesterahva.

Põleng saadi kontrolli alla kella 15 paiku. Maja esimene korrus ja vahelaed said kuuma- ja suitsukahjustusi, kõrvalhooned hävisid.

Kella 15.45 paiku kustutustööd jätkusid. Tulekahju täpsemate asjaolude uurimisega tegeleb politsei.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 36 inimest, viimane neist 2. juunil Harjumaal Rae vallas.

Täiendav info 28. augustil:

Tulekahju likvideeriti mõned minutid pärast kella 17, kuid öösel saabus sama maja juurde uus väljakutse. Objekt vajas järelkustutamist.

Põlengus hävisid talukompleksi kõrvalhooned. Elumaja esimene korrus ja vahelaed said kuuma- ja suitsukahjustusi. Tulekahju täpsemate asjaolude uurimisega tegeleb politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles