Jõgeva vana lasteaeda ootab remondi asemel lammutamine

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogudeaegne Karikakra lasteaed Jõgeval Pae tänavas läheb lammutamisele. Aasta pärast tahab linn täpselt samal kohal avada uhiuue lasteaia.
Nõukogudeaegne Karikakra lasteaed Jõgeval Pae tänavas läheb lammutamisele. Aasta pärast tahab linn täpselt samal kohal avada uhiuue lasteaia. Foto: Jõgeva linnavalitsus

Ehitusekspertiis andis Jõgeval Pae tänaval asuvale Karikakra lasteaiale hävitava hinnangu, mistõttu loobus linnavalitsus vana maja remondist ning ehitab samale kohale päris uue lasteaia.

Jõgeva meeri Kalmer Laini sõnul remontis linn eelnevalt samuti nõukogudeajal ehitatud Rohutirtsu lasteaeda Rohu tänaval. Remondi käigus selgus, et toonane ehituskvaliteet ja kasutatud materjalid ei kannata kriitikat. Lõpptulemusena tulnuks samale kohale uue lasteaia ehitamine vaat et odavam

«Teise lasteaia puhul tellisime kohe ehitusekspertiisi ning selgus, et vana maja on mõistlikum lammutada,» märkis Lain.

Möödunud nädalal avas linn riigihankele saabunud pakkumised ja selgus, et vana lasteaia lammutamine ning uue ehitamine läheb maksma 2,2 miljonit eurot. Summa eest saab korda ka õueala, ruumide sisustamiseks peab linn kuulutama välja uue riigihanke.

Lapsed kolisid lasteaiast välja mullu sügisel ning remont pidi algama talvel. Paraku võttis projekteerimine ning hilisem projekti muudatuste kooskõlastamine ministeeriumi ja EASiga loodetust kauem aega, nentis Lain.

Viivituse tõttu on vanemate seast kostunud ka nurinaid, et nende lapsed peavad ajutisel pinnal magama madratsitel. Linnapea kinnitusel tuleb vahepealne ebamugav aeg lihtsalt kuidagi ära kannatada.

Tuleval nädalal tahab linn sõlmida aga riigihanke võitjaga lepingu ning lammutamine võib alata. Uue lasteaia valmimistähtaeg on 31. juuli 2013.

Kui varem ei olnud Karikakra lasteaias oma kööki, siis ühes uue majaga saab seegi mure murtud. Uudne saab olema seegi, et lasteaed tahab hakata tarbevett soojendama päikesepaneelide abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles