Muuseumis käivad liiklusmängud

Katre Tatrik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Selle nädala lõpuni saavad lapsed kell 12–17 ehitada Tartu mänguasjamuuseumi õuel liiklusmärkidest, klotsidest ja fooridest põnevaid mängutänavaid ja mängida liiklusteemalisi lauamänge. Pered on muuseumisse oodatud, et lastega koos enne peagi algavat kooliaastat üle korrata ohutu liiklemise tõed.

Eile pani ennast muuseumi hoovis tõukeratta vigursõidus proovile ka kuueaastane Gleb Muru, kes oli vanaemaga Narvast Tartusse põnevalt aega veetma tulnud.

Koos vaadati katset kanamunaga, mis selgitab kiivrikandmise tähtsust. Esmalt kinnitatakse lõbusa näoga kanamunale kiiver pähe ja lastakse sel tänavale kukkuda. Muna jääb terveks. Teisel korral pannakse küll munale kiiver, ent lõuaaluseid rihmasid ei kinnitata.

Muna jääb pealtnäha terveks, ent katsetaja Martti Zukker maanteeametist selgitab, et kukkumine kahjustas koort ja põhjustas väikseid mõrasid. Viimasel korral laseb Gleb Muru muna tänavale kukkuda juba ilma kiivrita.


Katset jälgisid ka õed Anet ja Eliis Arrak, kes ütlesid, et rattaga sõitma minnes panevad nad alati ja hea meelega kiivri pähe.  

Maanteeameti lõuna regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Kai Kuuspalu rõhutas, et lapsevanematel tuleks enne septembrit oma võsukestega kindlasti läbi käia lasteaia- ja koolitee ning rääkida neile seal varitsevatest ohtudest.

«Ka lastele kooliasju ostes tuleks vanematel veenduda, et nii riietel kui koolikottidel oleksid helkurribad peal, et laps võimalikult nähtavaks teha,» jagas Kai Kuuspalu soovitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles