Rocki leegionärid ootavad häid mänge

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval alustas Rocki meeskond  sõitu Pärnusse laagrisse. Enne ärasõitu said omavahel tuttavaks ka meeskonna kapten Marek Doronin (vasakult teine) ning leegionärid Justin Ingram (paremalt), Ivan Neljubov ja Egidijus Dimša.
Eile keskpäeval alustas Rocki meeskond sõitu Pärnusse laagrisse. Enne ärasõitu said omavahel tuttavaks ka meeskonna kapten Marek Doronin (vasakult teine) ning leegionärid Justin Ingram (paremalt), Ivan Neljubov ja Egidijus Dimša. Foto: Kristjan Teedema

Algavaks hooajaks TÜ/Rocki korvpalliklubiga liitunud kolm välismängijat loodavad teha Tartus väga eduka hooaja. Eile sõitsid mehed koos meeskonnakaaslastega nädalaks Pärnusse laagrisse, kus pannakse rõhk füüsilise vormi parandamisele.


Möödunud hooajal Ungari liigas mänginud ameeriklane Justin Ingram (27) saabus Tartusse pühapäeval ega olnud eilseks veel jõudnud linnaga tutvuda.

«Tegelikult ei teadnud ma enne siiatulekut Eestist midagi. Vaatasin ainult kaardilt, kuhu regiooni ma nüüd sõidan, ja sain aru, et siin on talvel väga külm,» tunnistas mängujuhi kohale värvatud Ingram ning avaldas lootust, et jõuab hooaja jooksul linnaga rohkem tutvust teha.

Rocki pakkumise võttis Ingram vastu seetõttu, et hooaja jooksul on oodata väga kõrgel tasemel mänge. «Me hakkame mängima Balti liigas ja eurosarjas ning mulle on see väga hea võimalus,» ütles 185-sentimeetrine Ingram.

Lisaks Tartule oli tal võimalus jätkata oma karjääri ka Ungaris, Prantsusmaal või Belgias, kuid mees otsustas siiski Eesti kasuks.

Tartu pakkumine parim

«Mängisin Prantsusmaal neli aastat ja tunnen sealseid klubisid hästi. Nad olid minust jälle huvitatud, aga mulle oli Tartu pakkumine parim,» lausus möödunud hooajal Ungari liigas keskmiselt 24 punkti mängus visanud Ingram ning lisas, et loodab Rockis edukat hooaega.

«Mina ootan võite. Siin on kokku pandud väga hea meeskond ning meil on suur võimalus teha väga head mängu. Kui me anname endast parima ning kasutame oma potentsiaali maksimaalselt ära, siis tuleb edukas hooaeg,» lubas Ingram ning lisas, et peab ennast meeskonnamängijaks.

«Mulle meeldib palju punkte visata, aga ma teen seda, mida peatreener nõuab,» ütles Ingram, kes õppis korvpalli mängima oma treenerist isa käe all. «Tema õpetas mind nii viskama kui ka mängu juhtima. Ma arvestan meeskonnaga ja kui vaja, siis söödan rohkem.»      

Baltikum meeldib

Ingramist kolm päeva varem saabunud leedulane Egi-dijus Dimša (27) ja venelane Ivan Neljubov (24) on mõlemad mänginud oma karjääri jooksul ka Balti liigas ning olid seetõttu Tartus varem käinud.

«Kui mulle juulis Tartu pakkumine tehti, siis oli mul olemas ka variant mängida Venemaal edasi, aga ma tahtsin väga siia tulla. Mulle meeldib Baltikum. See on rahulik kant. Tartu meeskonnas on palju noori ja mul on perspektiivi ennast näidata,» põhjendas kaks aastat Riia VEFis ja möödunud hooajal Nižni Novgorodis mänginud Neljubov oma valikut.

Tšeljabinskis sündinud, kuid 15-aastaselt Moskvasse kolinud 207 cm pikkune tsenter ütles, et loodab Rockis ennast heast küljest näidata, kuna möödunud hooaeg ebaõnnestus.

«Vigastasin jaanuaris meniskit ning käisin operatsioonil. Seejärel taastusin kaks kuud ja alles hooaja lõpus sain uuesti platsile. Aga nüüd on kõik hästi. Olen valmis mängima ja tahan ennast näidata,» lausus aasta tagasi abiellunud Neljubov ning lubas ka oma abikaasa Tartusse tuua. «Tuleb niipea, kui Eesti viisa saab.»  

Tartusse koos naisega

Möödunud hooajal korra Itaalias käinud, kuid seejärel Kedainiai meeskonnas mänginud 205-sentimeetrine Dimša lisas, et tahab Rockis olles mängida kindlasti Balti liiga play-off`is ning jõuda eurosarjas alagrupist edasi.

«Ma loodan, et suudan meeskonda aidata ja me võidame rohkem mänge,» lausus Dimša ning pidas ennast samuti meeskonnamängijaks. «Ma ei hooli sellest, kui palju ma ise punkte viskan, sest kui meeskond võidab, siis olen ka mina õnnelik.»

Eestis korvpalli üldist taset hindas Dimša heaks.

«Pole hullu midagi. Siin on kaks väga head võistkonda – Kalev ja Rock. Ma arvan, et Tartu meeskond on parem,» lausus Dimša ning kutsus Rocki fänne mängudele kaasa elama.

Tartusse tuli Dimša koos abikaasaga ja loodab järgmisel aastal isaks saada. «Me teeme selle nimel kõvasti tööd,» ütles Dimša.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles