Kinoõhtutel ja -öödel kõlab muusikat mitmele maitsele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vals
Argo Vals Foto: Kristjan Teedema

Armastusfilmide festivali avasõnavõttudes esmaspäeva soojal hilisõhtul oli üle raeplatsi kuulda, et tARTuFFiga on liitunud kirjandusfestivali Prima Vista ja muusikafestivali Tallinn Music Week jõud. Mida-keda saab kuulata-näha?

Uurides Tallinn Music Weeki koostatud pretensioonika nimega veebisaiti www.tar­­tu­­muusika.ee, tekib mulje, et põhiliselt neljapäeval ja reedel saab kuulata üsna laias žanrilises skaalas muusikat. Indie kõrval on esindatud džäss, folk, rokk, bluus jm.

Veerandsada esinejat

Kavas on veerandsada bändi ja üksikesinejat põhiliselt Lõuna-Eestist, kuid kaugemaltki. Nende hulgas on tuntud nimesid, nagu Hannaliisa Hu? Uusma ja Jarek Chalice Kasar, Tartu Popi ja Roki Instituut, Animal Drama ning Barthol Lo Mejor.

On ka alles tänavu varakevadel koos mängima hakanud trio Mart Avi, Ajukaja ja Steve Vanoni. Selles kolmikus ilmneb muusikapäevade vanuseline avatus ja avarus: üheskoos on Tartu päritolu noormees Mart Avi, kes on praegu Tallinna Ülikooli tudeng, ning 45-aastane Raul Saaremets (Ajukaja) ja 55-aastane Steve Va­­no­­ni.

Muusikapäevade infokeskus asub 9. ja 10. augustil loomemajanduskeskuses. Sealsamas on avatud disainiturg, käib muusika-asjaajamise koolitus ja müüakse festivali pileteid. Jajah, osa kontserte on tasulised. Nagu ka tARTuFFi dokfilmide seansid Athena keskuses.

Kirjandus telgis

Tartu kirjanduselu edendaja Berk Vaher on teatanud, et algatades koostöö tARTuFFiga ja mõeldes Eesti filmi sajandale aastapäevale, kutsus kirjandusfestival Prima Vista kirjanikke muusikute seltsis kujutlema filme, mida veel ei ole, aga mis võiksid kunagi sündida, kasvõi üheks õhtuks tARTuFFi ajal.

Esimene ühisteos valmis esmaspäeval. «Vormsi perestroika» tõid raeplatsi Pauligi telgis publiku ette pärimusdetektiivid Kristiina Ehin ja Sofia Joons.

Järgmised kaks on laupäeval ja pühapäeval sealsamas kell 20 ja huvilistele ikka tasuta. 10. augustil on kavas «Raido Mürk: Indrek Koff ja Jan Kaus, klaveril Anu Randma» ning 11. augustil «Sada aastat üksindust jõe mõlemal kaldal, sada aastat üksindust mõlemal pool ekraani: Asko Künnap ja Heikki Kalle».

Kõike head neil päevil Emajõelinnas kuulata ja vaadata soovijad on raske valiku ees: kas eelistada filme raeplatsil ja Athena kinosaalis või muusikat kontserdipaikades. (Õnneks on suurem osa kontserte enne vabaõhuseansse.)

Aga nagu juba A. H. Tammsaare on midagi umbes säherdust kirjutanud: tee õigeid valikuid, siis tuleb ka armastus.

Kas teate?

Kontserdid üle linna
• Antoniuse õu: Abraham’s Café, Jaak Johanson ja Krista Citra Joonas, Momend (Läti), Sibyl Vane, Tartu Popi ja Roki Instituut.
• Pauligi telk: Abraham’s Café, IHM Trio, Tartu Popi ja Roki Instituut, VEM, Wrupk Urei.
• Kink Konk: Animal Drama, Prägnantne Brigaad, Sibyl Vane, State of Zoe, Öökülm.
• Loomemajanduskeskus: Animal Drama, Elephants from Neptune, Galvanic Elephants, Öökülm.
• Café Noir’i hoov: Argo Vals, Midrid, Tiit Kikas, Wrupk Urei.
• Vilde lokaal: Argo Vals, Candy Empire, Prägnantne Brigaad.
• Kohvik Nälg: Barthol Lo Mejor, Hannaliisa Hu? Uusma ja Jarek Chalice Kasar, Machineries of Joy.
• Genklubi: Barthol Lo Mejor, Elephants from Neptune, Galvanic Elephants, Machineries of Joy, Mart Avi koos Ajukaja ja Steve Vanoniga, Mimicry.
• Tasku: Multiphonic Rodent.
• Ülikooli kohvik: Free Wind Ensemble, IHM Trio.
• Y-galerii: Midrid, Multiphonic Rodent.
Allikas: www.tartumuusika.ee

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles