Armastus tuleb linale koos uudsusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu armastusfilmide festival Tartuff.
Tartu armastusfilmide festival Tartuff. Foto: Kristjan Teedema

Täna algab Tartus seitsmes armastusfilmide vabaõhufestival tARTuFF. Raeplatsile kerkib nädalaks Baltikumi suurim ekraan. Sellele kuvatakse tosin täispikka mängufilmi, millest mõned kuuluvad ajalukku ja mõned on nii uued, et neid Eestis ei ole veel näidatud.

Festivali avab täna kell 22 prantslase George Méliès´ hiljuti restaureeritud fantastiline lühifilm «Reis Kuule» (1902). Veerand tundi hiljem esilinastub soomlase Aku Louhimehe suhtedraama «Vuosaari» (2012), mille peaosas on Lenna Kuurmaa. Kell 0.30 algab ameeriklase Mike Millsi film «Algajad» (2010), mis kujutab peresuhteid.

Juba täna on taas põhjust minna ka Athena keskusesse, seal saab vaadata dokumentaalfilme.

Uudsust toob seekord tARTuFFi öödesse ja päevadesse koostöö Tallinn Music Weeki ja Tartu kirjandusfestivaliga Prima Vista. Mitmes kontserdipaigas kõlab muusika, eriti 9. ja 10. augustil. Pauligi kohvitelgis raeplatsil kujutlevad kirjanikud muusikute seltsis publiku ees filme, mida veel pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles