Naised kolisid Raadi vanale lennuväljale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste küla Raadil.
Naiste küla Raadil. Foto: Tartu Uus Teater

Sel nädalal algasid Tartus Raadi vanal lennuväljal muusikalise lavastuse «Naised valitsevad maailma ehk Opus Geographicum» proovid, mis päädivad esietendusega 8. augustil.

Muidu kõleda ja tühja lennuvälja üks sektor on saanud täiesti uue näo. Sinna on kerkinud kunstnik Kristiina Põllu idee järgi väga erakordne etenduspaik, kus voolab vesi, tõuseb auru, kasvab muru ning kerkivad majakesed, teatas Tartu Uus Teater.

Aastakümnete vältel on Raadi lennuväli elanud läbi väga erinevaid ja enamasti raskeid perioode. Nõukogude võimu ajal aeti sealt ära kõik tsiviilisikud, lõhuti majad ning ehitati lennuväli, mis laius kokku 750 hektaril.

Anto Raukas avaldab oma raamatus «Raadi raamat: pildid sündinud asjadest» lootust, et nüüd, mil vana lennuvälja maad on enamasti jõudnud taas vanade omanike valdusesse, kerkib sinna tulevikus kaunis linnaosa.

See ei pruugigi vaid unistuseks jääda. Esimeseks asumiks on seal kerkinud naistekülake, kus tegutsevad seitse vapustavat naist -  Ragne Pekarev, Maria Soomets, Malle Pärn, Katrin Pärn, Piret Simson, Kristel Leesmend, Maarja Jakobson ja viis meeletut meest – Madis  Kalmet, Evald Aavik, Robert Annus, Helgur Rosenthal ja Janek Joost.

Elu külaplatsil saab jälgida veebikaamera kaudu aadressilt www.wip.ee/erm.

«Naised valitsevad maailma» esietendub 8. augustil kell 20. Teatritüki lavastaja on Ivar Põllu, muusika lõi Tauno Aints, kunstnik on Kristiina Põllu.

Lavastus valmib ERMi ja Tartu Uue Teatri koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles