Emajõkke uppunu kaaslased püüdsid sõpra päästa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiliselt lõppenud ujumaskäik Emajões pühapäeva hommikul.
Traagiliselt lõppenud ujumaskäik Emajões pühapäeva hommikul. Foto: Turvakaamera video

Pühapäeva hommikul Tartu Ülikooli sõudebaasi juures Emajões uppunud mehe sõpradele ei anna asu meedias ilmunud uudised, otsekui oleks nad kaaslase uppumise järel rahulikult koju jalutanud.

Hukkunud mehe tuttavad kinnitasid Postimehele, et tegelikkuses hakkasid sõbrad umbes kell 9:08 vee alla vajunut kohe otsima. Nad püüdsid sukelduda nii paadisillalt kui vees ujudes. Otsingud on nende sõnul talletatud ka sõudebaasi valvekaamera videosalvestisele. Samuti püüti appi hüüda möödujaid.

Sõbrad on hiljem tunnistanud, et ainus, mis šokiseisundis ununes, oli see, et oleks pidanud kohe helistama päästeametisse.

Lõuna prefektuuri kinnitusel sai politsei inimese võimalikust kadumisest teate alles kell 16.30, kui sõudeklubi treener leidis paadisillalt spordikoti kellegi isiklike asjadega. Noormehe riideid olid möödunud märganud juba varem, kuid kuna ilm oli kuum, ei osatud riideid seostada kellegi uppumisega. Politsei sai kotis leidunud telefoni abil kontakti hukkunu sõpradega ning alles siis selgus, mis oli juhtunud.

Ühendust võeti lähedastega, kes omakorda tellisid jõele tuukrid. Noormehe surnukeha toodi jõest välja esmaspäeva pärastlõunal.

Surma põhjuste uurimiseks käivitatud ekspertiis tuvastas, et hukkunu oli alkoholijoobes. Et tegemist on õnnetusjuhtumiga, kus kuriteo koosseis puudub, lõpetab politsei uurimise.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles