Suure-Jaani rahaautomaadi arvatav ründaja tabati Põlvamaal

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki sularahaautomaat.
Swedbanki sularahaautomaat. Foto: Raigo Pajula

Lõuna prefektuuri politseinikud pidasid täna Põlva vallas kinni 30-aastase mehe, keda kahtlustatakse varahommikul Viljandimaal Suure-Jaanis aset leidnud Swedbanki sularahaautomaadist raha varastamise katses.

Täna öösel kella 3.30 ajal edastas turvafirma politseile, et Suure-Jaanis Pärnu tänaval on lõhutud kaupluse välisküljel asuv sularahaautomaati, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Signalisatsioonihäirele reageerinud turvafirma kohapeal kedagi ei tabanud. Sularahaautomaati oli tugevasti lõhutud, ent raha kurjategijal varastada siiski ei õnnestunud.
Sündmuskohale saabunud politseinikud hakkasid kohe turvakaamera salvestust läbi vaatama ning praeguseks kogutud materjalidest nähtub, et kuriteo toimepanemisega võib seotud olla vähemalt kaks inimest, kes põgenesid sündmuskohalt sõiduautoga, kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Küllike Taits.

Politseile teadaoleva info põhjal võis arvata, et varguskatsega seotud isikud ei ole pärit Viljandimaalt ja püüavad esmajoones maakonna piiri ületada. «Seega kaasasime abijõude teistest maakondadest ning koostöö andis peagi tulemusi, kui võimalik kahtlusalune Põlvamaal tabati,» kommenteeris Lõuna prefektuuri kriminaalteabetalituse juht Meelis Saarepuu.

Põlvamaal Puskaru külas kinni peetud Audi roolis oli Antsla valla elanik, 30-aastane mees. Taits märkis, et kogutud tõendid viitavad, et see mees võib seotud olla sularahaautomaadist raha varguskatsega ning homme esitab prokuratuur kohtule taotluse tema vahistamiseks.

Kinnipeetud mees on varem mitmel korral kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka varguste toimepanemise eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles