Joti Stamatopoulos näeb Tammekas potentsiaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka kreeklasest peatreener Joti Stama­to­poulos.
Tammeka kreeklasest peatreener Joti Stama­to­poulos. Foto: Sille Annuk

Laupäeval tegi kreeklane Joti Stamatopoulos Paides debüüdi Tammeka peatreenerina. Ta küll alles tutvub siinse olukorraga, kuid on kindel, et talle usaldatud ülesannet täita pole võimatu.

Tartu Postimees uuris, kuidas ja miks kreeklane Tartusse sattus ning millised on tema plaanid, et täita eesmärki – Tammeka meistriliigasse püsimajäämist.

Kuidas Tartus meeldib?

Mulle meeldib siin olla, see on mulle uus koht. Tulin Eestisse elus esimest korda. Inimesed on mu vastu head ja argipäevad on nauditavad. Kuigi siia tulek on suur katsumus, naudin ma klubi ja sealsete inimestega koos töötamist. Ilmselt läheb veel paremaks, kui saan hotelli asemel korterisse kolida, nii on mugavam.

Miks otsustasite siia tulla?

Endise klubiga (AO Tyr­­na­­vos 2005 – toim) ma lepingut ei pikendanud, sest sain Tam­­meka pakkumise.

Mulle meeldib mõte töötada jalgpalliklubis välismaal. See on jalgpallitreenerite privileeg, sest jalgpalli mängitakse kõikjal maailmas ning nii on palju võimalusi kohtuda uute inimestega ja näha uusi maid.

Loomulikult kogusin Eesti kohta enne ka palju teavet – loodus, inimesed, mets ... Siin elab kogu riigis sama palju inimesi kui Ateena linnas.

Milline on teie argipäev?

Peatun praegu hotellis, söön hommikusööki, siis lähen klubi kontorisse ja valmistun treeninguks.
Olen palju mängude videoid vaadanud, ka on telefon kogu aeg käes, sest saan pidevalt uut infot teiste meeskondade ja mängijate kohta. Meil on Marikaga (Tammeka tegevjuht Marika Tenno –  toim) ja teiste töötajate, Kristjan Tiiriku ja Veikoga Sooga hea koostöö. Tihedad ja inforikkad päevad on, aga mulle see meeldib.

Kui kauaks te lepingu allkirjastasite?

Kirjutasin alla pooleteiseaastasele lepingule. Praegu kestva hooaja lõpuni ning siis veel aasta.
Esiteks, kõige tähtsam on meistriliigasse jääda. Loodan, et see õnnestub, ja kindlasti teeme kõik selle nimel, sest Tartu on nii suur linn, et peab olema kõrgeimas liigas.

Niisiis, teile ei ole antud võimatut missiooni?

Ei-ei, kui see oleks võimatu, siis ma ei oleks siin.
See on väga keeruline missioon, aga ma arvan, et elus on tihti keerulisi olukordi. Mitte midagi ei ole lihtne, me peame eesmärkideni jõudmiseks võitlema ju ka elus väljaspool jalgpalli. Selle eesmärgi täitmiseks ma siin olengi ja tunnen klubi suurt tuge, nad on kogu aeg mu lähedal, et aidata – olen tänulik, sest nii on lihtsam sisse elada.

Mis mulje on treenitavad jätnud?

Meil ei ole praegu palju võimalusi positsioonide täitmiseks, sest mitu mängijat on vigastatud või kollase kaardiga väljas. Järgmised kaks-kolm nädalat on ilmselt keerulised.
Hea uudis on, et Siim Tenno saab mängida, sest ta on Tšehhimaalt tagasi. Eks nüüd katsetame ja vaatame, kuidas mängijaid asendada, ja nädalavahetusel anname endast igal juhul parima.

Millisena näete mängijate suhtumist?

Usun, et neil on suured eesmärgid. Nad tahavad areneda ja selle nimel ka tööd teha, et kuhugi jõuda. Kogu treenerite tiim töötab selle nimel, et mängijaid iga päev arendada.
Ma arvan ka, et meil on mitu väga andekat mängijat. Loomulikult vajan rohkem aega ja muljeid, et täpsemalt hinnata ja midagi rohkem öelda.

Mida esimesena parandada tahate?

Tahan sel nädalal veel jälgida, et oma vaatepunktid paika panna. Kindlasti on vaja palju asju parandada, sest meie koht tabelis on halb.

Aga hakkame otsast pihta ja eks siis näis, mis novembriks tehtud saab.

Kuidas Tammeka meeskonnavaim tundub?

Mängijad austavad üksteist. Omavahel saadakse hästi läbi ja mulle tundub, et siin ei ole probleem vaimus.

Mulle tundub klubis, et kõigile võistkondadele ja töötajatele meeldib see, mida nad teevad. Seda on näha kehakeelest. Mulle meeldib see, sest ma arvan, et kõik algab kehakeelest ja positiivsest energiast, mida välja näidatakse. Me saame sellele alusele toetuda.

Mis on jalgpallis edu võti?

Kõva töö, positiivne energia ja usk ning talent. Just selles järjekorras. Oma tegemistesse peab uskuma.



Kas teate?

Joti Stamatopoulos
• Sündinud 10.12.1972.
• Tal on nii Kreeka kui ka Saksa kodakondsus.
• 2003–2006 Sportfreunde Troisdorfi (Landesliga, hiljem Verbandsliga) peatreener.
• 2006–2009 Panionios Atheni (Kreeka kõrgliiga) abi- ja peatreener.
• 2010–2011 AE Pontii Katerini (Kreeka tugevuselt kolmas liiga) peatreener.
• 2012 AO Tyrnavos 2005 (Kreeka tugevuselt kolmas liiga) peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles