Elva tantsijad olid edukad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

12. juulil sõitis Sloveeniasse Koperisse IDO Euroopa meistrivõistlustele hip-hop'is, electric boogie'is ja breik-tantsus 23-liikmeline Eesti tantsijate koondis. Esindatud olid Tallinna ja Pärnu stuudiote tantsijad. Lisaks, tartumaalaste au hoidsid kõrgel RNstuudio tantsijad Elvast.

Soolode arvestuses kvalifitseerusid kõik RN Stuudio meestantsijad 50 parima hulka,  kõrgeima tulemuse tõi aga Lets Dance stuudio tantsija Eduard Tido, kes saavutas täiskasvanute hip-hop arvestuses 12. koha. Noorte kategoorias tüdrukute arvestuses tõusis eestlastest kõrgeimale Brigitta Perlmann PIPE stuudiost, kes saavutas 140 osalenu seas 29. koha. Naiste arvestuses saavutas RN stuudio neiu Keity Roomets 51. koha 98 osalenu konkurentsis.

Ka duode tulemuste üle võib uhkust tunda, 18.koha ligi 80 startinud paari konkurentsis saavutasid Erik Ignatjev ja Christopher Robin Kiibus.

Kuigi esikohtade võitlusse Eesti tantsijad hetkel väga palju veel sekkuda ei saa, võib kaasa sõitnud treenerite sõnul lugeda mõlemat võistlust igati õnnestunuks. „On oluline, et Eesti oleks suurvõistlustel esindatud ning meie tantsijad saaksid maailma tippudega mõõtu võtta. Ainult läbi pideva arengu ja suure töö tulevad ka poodiumikohad,“ lisasid treenerid.

EDO (Estonian Dance Organization) presidendi Kai Meristo sõnul on kõige tähtsam see, et Eesti lapsed näevad, mis tase on maailmas, mida tehakse ja mida suudetakse. „See energia, see pühendumus ja tahe, mis tipptasemel gruppidest õhkub, see on kirjeldamatu. Hip Hop formatsioonide võidukava vaatasid kõik kananahk ihul.“

Eesti delegatsiooni juht Merit Täht lisab, et suurvõistlustel osalemine avardab meeletult tantsijate maailmapilti, tõstab motivatsiooni ning inspireerib seadma kõrgeimaid eesmärke.

EDO on ülemaailmse organisatsiooni IDO ametlik esindaja Eestis, mis tegeleb võistluste korraldamisega pea kõikides tantsustiilides. IDO süsteemi eeliseks on väga selgete reeglite ja hindamiskriteeriumite olemasolu, ühtne võistlusformaat kõikides liikmesriikides annab võimaluse tantsijatel enda taset teistega võrrelda ning ülitugev konkurents tõstab üldist tantsuspordi taset. IDO on tegutsenud juba 30 aastat ning 90 riigis on süsteemiga liitunud juba üle veerand miljoni tantsija.

Eesti tantsijate täpsed tulemused on üleval siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles