Tartu linnas vedeles tükeldatud metskitsekorjus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna lähistelt leitud metskitsekorjus.
Tartu kesklinna lähistelt leitud metskitsekorjus. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Möödunud neiljapäeval Tartu kesklinna lähistelt leitud kitsekorjust oli tükeldatud ja põletatud. Vaatepilt oli kõike muud kui eetilise jahipidamise tagajärg.

Eesti Loomakaitse Seltsile (ELS) saabus 19. juuli hilisõhtul teade Tartu kesklinna lähistel leitud metskitse korjusest, mis oli tükeldatud ning põletamisjälgedega. Korjuse tükid olid laiali loobitud ning pea juurde asetatud viinapudel, teatas ELS-i juhatuse liige Tania Selart.

Teate edastanud inimese sõnul oli lagunevast korjusest tulenev hais kaugele tunda.

Selts tegi avalduse politseile ning keskkonnainspektsioonile, et selgitada välja kitsekorjuse linna sattumise tagamaad. Ühtlasi mõistab selts looma sellise kohtlemise hukka.

ELSile on saabunud loomade surnukehade rüvetamisest teateid ka varem. Viimati häiris loomakaitsjad väga videoportaali Youtube eestlaste üles laetud kolmest videost koosnev seeria, milles noor tütarlaps riietab surnud kodurotti, mässib looma korjuse fooliumisse, pistab eri toiduainetesse ning loobib mööda tuba.

Varasematel aastatel on Eestis loobitud ka seapäid, nülitud lemmikloomi ja põletatud siile.

Tapetud, väärkoheldud või muul viisil hätta sattunud loomadest saab teatada Eesti Loomakaitse Seltsile (ELS) numbril 5267117 või kirjutada seltsi meilile info@loomakaitse.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles