Kunstilinn pakkus Emajõe kaldal värvi- ja mängulusti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastuskunstnik Küllike Tamlat inspireerib vihm.
Harrastuskunstnik Küllike Tamlat inspireerib vihm. Foto: Kristjan Teedema

Hoolimata muutliku meelega ilmast täitus nädalavahetusel Emajõe paremkallas kunstnike ja mitmesuguste töötubadega.

Esimest korda hansapäevade linnakusse kuulunud kunstilinnast, mis lookles kõnniteedel ja kaldanõlvadel Kaarsillast Taskuni, võis leida rohkelt molbertitega ringi sebivaid ja vaateid maalivaid kunstnikke ning kasulikke ja lõbusaid töötube.

Harrastuskunstnik Auli Lau­takari oli hansapäevadele sõitnud Haapsalust. Ta võttis koha sisse jõe ääres ning asus maalima lilli, jõge ja põõsaid. Auli, kes elukutselt hoopis reisikorraldaja, on maalimisega tegelenud kuus-seitse aastat.

Vihm ei seganud
Vihmast naine end heidutada ei lasknud ning ütles, et kui vihm tuleb kimbutama, paneb ta molbertile kile peale, läheb ise telki ja pärast vihmasabinat maalib rõõmsasti edasi.

Kohatised vihmahood ei seganud ka hobikunstnik Küllike Tamlat, kes oli end maalima sättinud kaldanõlvale puu alla, ümbritsetuna juba mitmetest valminud maalidest.
«Vihm ei sega absoluutselt, sellega on pigem huvitavam maalida,» kirjeldas ta vihma kui inspiratsiooniallikat.

Impro-telgis, kuhu võis igaüks minna oma ideedega õpituba tegema, oli end huvilisi ootama seadnud Mihkel Trei, kes korraldab maalipärastlõunaid kunstiga iga päev mitte kokkupuutuvatele inimestele. Telgis sai parasjagu õppida veel klaasimaalimist ja linoollõikeid.

Põnevat äraolemist pakkusid Tartu Kõrgema Kunstikooli maalitudengid, rõõmustades rahvast suurte pulga otsa kinnitatud nööriga mullitajatega. Kunstitudeng Uudu kiitis, et ebatavaliselt suured mullid kütavad kirgi ja meeldivad rahvale väga.

Fairy-mullid ja fotokleepsud
«Aga loodust rikub see Fairy. Peaks mingi loodusliku asendaja leidma,» rääkis ta. Selle peale hõikas kunstitudeng Meeta eemalt, et siis ei tuleks nii ilusaid vikerkaarevärvilisi mulle. «Aga kui rahvale läheb peale, ega siis homsele ei mõtle keegi,» naeris Uudu.

Lisaks hiigelmullide vaatemängu pakkumisele müüsid kunstitudengid ka isetehtud fotokleepse.
Pilke püüdsid veel portreejoonistamise töötoad.

Üks sealseid kunstnikke Andeia ütles, et säärane konveierjoonistamine kätt ära ei väsita, tööd tehakse mõõdukate pausidega.Pärastlõunaks oli ta maalinud kolm portreed. Pildi hind kujunes töö õnnestumise järgi.

Veel võis kunstilinnas end lõbustada näiteks paberiribadest skulptuuride meisterdamise, vaibakudumise, lillede maalimise ja palju muuga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles