Kas apteek enam kaaliumpermanganaati ei müügi?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil koduapteek, mille ravivahendite hulka on juba ammusest ajast kuulunud ka kaaliumpermanganaat.
Pildil koduapteek, mille ravivahendite hulka on juba ammusest ajast kuulunud ka kaaliumpermanganaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Postimehe poole pöördus murelik koeraomanik, kelle neljajalgne sõber oli sattunud kaklusesse ning loomakliinikust oli soovitatud haava puhastada kaaliumpermanganaadiga. Hommiku hakul Tartu ainsasse valveapteeki läinud koeraomanik jäi aga tühjade kätega, sest pakuti küll teisi desinfitseerimisvahendeid, kuid kaaliumpermanganaati apteegis ei olnud. Kas selle aine müümine ei peaks olema elementaarne?

Vastab Raekoja apteegi juhataja ja Terve Pere apteegi Lõuna-Eesti piirkonna juht Tiia Kärner:

Meie apteegis pole seda juba tükk aega olnud. Ma ei näe põhjust, miks on vaja just seda ainet, sest haava puhastamiseks saab ka muud kasutada ning ega selle olemasolu valveapteegis öösel kellegi elu ei päästa.

Kas teie apteek ei kavatsegi enam seda müüa?

Vaatan praegu Google’ist, et paaris apteegis Tartus on kaaliumpermanganaati, ja eks meiegi plaanime seda juurde tellida, kuid praegu vaatan, et ka meie varustajal ei ole just seda preparaati.

Erilist vajadust pole ka senini olnud, sest muid desinfitseerimisaineid on väga palju.

Tulge apteeki ja vaadake ise, terve lett on täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles