Tsirkuses mängivad puudlid klaverit

Katre Tatrik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Viikna tsirkus
Lauri Viikna tsirkus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tsirkuse direktor Lauri Viikna lubab tänasest pühapäevani pakkuda Tartu publikule tsirkusemaailmas väga tuntud inimeste etteasteid.

Tsirkuses juhendab Valgevene artist Boris Lazarov akrobaatikat hobustel, Ukraina Riikliku Tsirkuse artist Viktor Nikulin paneb trikke tegema ninakarud ning surmarattal esitab akrobaatilisi trikke Timur Mumladze Gruusiast.   

Viikna tõstab esile veel mustkunstišõu tuvidega ja eelmise aasta lastelemmikud puudlid, kes mängivad seekord klaverit, hüppavad keksu ning sõidavad rulaga. Number koertega on Viikna sõnul ainuke, mida Eesti publik ka eelmisel aastal nägi. Teised numbrid on tema sõnul uued.

Viikna tsirkuse tuuridel ei ole juba 15 aastat hobuseid nähtud, kuid tänavu kappavad nad jälle areenil.
Loomade heaolu ja tervise kohta vastates kinnitab Viikna, et tema pole 17 aasta jooksul tsirkusega tegeldes näinud kordagi loomade väärkohtlemist.

«Tsirkuses ei ole võimalik, et dresseerimine käib hirmsa piinamisega. Kui loom teeb jõuga sunnituna mingit trikki proovis, miks ta peaks seda sama trikki ilma jõu osutamiseta etenduse ajal vabatahtlikult tegema?» küsis Viikna ning lisas, et see ei ole reaalne.

Kas teate?

Tsirkus Tartus
• Turu taga väljakul näeb juba teist nädalat tsirkuseetendusi.
• Neid antakse veel neljapäeval ja reedel kell 16 ja 19 ning laupäeval ja pühapäeval kell 13 ja 16.
• Etendused kestavad koos vaheajaga poolteist tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles