Hansapäevad ja linnatriatlon sulgevad Tartus tänavaid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu triatloniga seotud liikluspiirangud pühapäeval.
Tartu triatloniga seotud liikluspiirangud pühapäeval. Foto: Tartu linnavalitsus

Eeloleval nädalavahetusel peetakse Tartus hansapäevi ning esmakordselt ka Tartu linnatriatlonit. Et mõlemad on suured sündmused, kaasnevad Tartu kesklinna liikluskorralduses mitmed muutused ja piirangud.

Tartu linnavalitsuse teatel kehtivad piirangud 20. - 22. juulini. Hansapäevade ajutise liikluskorraldusega on seotud Jaani, Lutsu ja Poe tänav. Lisaks Vanemuise ülemine ja Vabaduse puiestee parkla.

Triatloni võistlusradade, tribüünide jm paigaldamisega on seotud Baeri, Jakobi, Kloostri, Kroonuaia, Lai, Narva, Vene, Veski ja Näituse tänav ning Vabaduse pst. Samuti Vabadussild ja Turuhoone parkla.

Vabaduse pst on suletud alates reede, 20. juulist kella 18st kuni esmaspäeva, 23. juuli kella 6ni. Vanalinna sisse- ja väljasõit on korraldatud Ülikooli tänava kaudu, mis muudetakse Vallikraavi-Jakobi lõigul kahesuunaliseks.

Poe tänavale võimaldatakse juurdepääs Ülikooli tänava poolt reedel, 20. juulil kell 18 - esmaspäev, 23. juulil kell 6. Parkimine keelatakse Poe tänaval laupäeval, 21. juulil kell 6 ning keeld kehtib esmaspäeval, 23. juulil kella 6ni.

Jaani ja Lutsu tänavatel algavad liikluspiirangud reedel, 20. juulil kell 7. Lõppevad need pühapäeval, 22. juulil kell 19.

Vanemuise ülemine parkla ja Vabaduse pst parklasse on piiratud sissepääs laupäeval, 21. juulil kell 8. Taas pääseb parklasse pühapäeval, 22. juulil kell 19.

Turuhoone parkla on suletud seoses triatloni teenindustelkidega reedel, 20. juulil kell 18. Esmaspäeval, 23. juulil kell 6 pääsevad autod taas parklasse.

Lisaks on laiaulatuslikud liikluspiirangud spordivõistluste ajal: laupäeval, 21. juulil kell 16 – 19 ja pühapäeval, 22. juulil kell 9 – 19.

Triatloni korraldajad soovitavad nädalavahetusel Tartu kesklinna saabuda ilma autota ning arvestada võimalike liiklusseisakutega Narva-Puiestee ja Narva-Vahi ristmike ületamisel. Jalakäijatel palutakse anda teed jooksjatele võistlusrajal Emajõe äärsetel tänavatel ja Anne kanali ümbruses.
 
Tartu Hansapäevad toimuvad sel aastal 17. korda ning taas on külalistele avatud juba armsaks saanud Jaanilinn, Jõelinn, Lastelinn, Maalinn, Teaduslinn ja Raualinn. Uuendusena seab end sisse Kunstilinn Emajõe paremkaldal ning Kinolinn Tartu loomemajanduskeskuses.

Tartu Mill Triathlon saab teoks esmakordselt ning tegu on esimese triatloniga Eestis, mis toimub täies ulatuses linna südames. Korraldajad loodavad, et linnatriatlonist kujuneb Tartuga seotud traditsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles