Muuseum tõi eestluse tänavale

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Küüni tänaval avati ERMi suvepaviljon, kus on esindatud eestlaste endi arvates Eestile kõige iseloomulikumad omadused, esemed ja sündmused (pildil Karl Kristjan Kits).
Tartus Küüni tänaval avati ERMi suvepaviljon, kus on esindatud eestlaste endi arvates Eestile kõige iseloomulikumad omadused, esemed ja sündmused (pildil Karl Kristjan Kits). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Küüni tänaval Tartus on tänasest püsti suur must kast, mis peidab endas kõige tähtsamat eestlaseks olemisest.

Minimuuseumi panid kokku kultuuriüritusi korraldav Vebotsioon ja Eesti Rahva Muuseum kevadel tehtud küsitluse põhjal. Eestlastele endile on seal toredaid meenutusi, rohkem on uudistamist ehk isegi turistidele.

Suvepaviljonis saab nii vaadata kui ka katsuda. Näpud saab külge ajada suurele tahvlile, kus väikeste siltide peal on kõik need omadused, mida kevadisele küsitlusele vastanud peavad meie rahvusele iseloomulikuks. Iga külastaja võib neid ise oma arvamuse ja soovi järgi ringi paigutada, nagu teeb pildil idee autor Karl Kristian Kits.

Vaatamiseks on välja pandud nii rukkilill ja rahvarõivad kui ka kali, kilud, kama ja «Teeme ära!» plakat.

Tartus on suvepaviljon järgmise neljapäevani, siis kolib minimuuseum Tallinna Vabaduse väljakule, kus on avatud 22.–28. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles