Päästjad kahtlustavad maja süttimises pudeliklaasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kustutav päästja. Illustreeriv foto.
Tulekahju kustutav päästja. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Tartumaal käisid päästjad eile päeval kustutamas kõrvalhoonet, mis esialgsel hinnangul süttis päikese ja pudeliklaasi koosmõjul.

Väljakutse Meeksi valda Jõepera külla saabus eile kella 14 paiku. Lõuna päästekeskuse teatel põles kõrvalhoone mõõtmetega 18 x 5 meetrit, kus ühise katuse all oli ait, laut, küün ja kalavõrkude hoidmise ruum. Et lähimad päästjad asuvad Jõepera külast mitmekümne kilomeetri kaugusel, oli hoone päästjate saabudes juba üleni leekides. Päästjate osaks jäi kõrvalasuva elumaja säästmine.

Kella 22.10 paiku saabus samast kohast uus väljakutse, sest päeval põlenud hoonest immitses taas suitsu. Hein ja linaluu vajasid järelkustutamist.

Menetlusinspektori esialgsel hinnangul võis tulekahju põhjuseks olla päikesekiirte murdumine pudeliklaasil, mis nn suurendusklaasi efekti tõttu süütas kuiva linaluu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles