Tartlane alustab täna mängu pokkeri maailmameistri tiitlile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo Aasmaa
Raigo Aasmaa Foto: Allikas: Jekaterina Eilart

Eesti üks edukamaid pokkerimängijaid Raigo Aasmaa alustab täna Las Vegases pokkeri maailmameistrivõistluste 10 000-dollarise sisseostuga põhiturniiri.

World Series of Poker (WSOP) ehk pokkeri maailmameistrivõistlused on pokkerimaailma aasta tähtsündmus. Raigo Aasmaa alustab põhiturniiri täna kell 12.00 Las Vegase aja järgi ehk 22.00 Eesti aja järgi. Temaga koos võtavad täna mõõtu veel kaks eestlast – Rikard Relander ja Mauri Dorbek. Neljas eestlane põhiturniiril, Andres Allsalu alustas põhiturniiri laupäevasel stardipäeval ning teise päeva edasi ei jõudnud. Seni on pokkeri maailmameistrivõistluste põhiturniiril mänginud teadaolevalt 8 eestlast, kuid keegi neist pole veel rahalise võiduni jõudnud.

Olympic-Online'i pokkeritoa profimeeskonda kuuluv Aasmaa osaleb maailmameistrivõistlustel esimest korda. “Tahan saada esimeseks eestlaseks, kes jõuab WSOP põhiturniiril rahalise võiduni,” paljastas Aasmaa oma eesmärgi Las Vegasesse minnes. Selleks, et auhinnaraha saada, on vaja 7000 võistleja seas jõuda vähemalt 700 parima hulka.

“Aasmaa on tugev turniiride mängija, üksnes 2011. aastal jõudis ta 12-l korral rahvusvahelistel turniiridel rahalise auhinnani. Hoiame talle pöialt ja loodame tublit esinemist,” ütles Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa.

WSOP põhiturniir toimub Las Vegases 16. juulini ja turniiril osalemine maksab 10 000 dollarit. Finaallauda mängitakse aga kolm kuud peale finalistide selgumist, 28.-30. oktoobril. Eelmise aasta põhiturniiril osales ligi 7000 mängijat. Võitjaks tuli 22-aastane Pius Heinz Saksamaalt, kes teenis lisaks meistritiitlile 8 715 638 dollarit auhinnaraha. Kokku mängitakse WSOP-s 61 erinevat turniiri ja selgitatakse välja 61 meistrit. Osalustasud erinevatel turniiridel varieeruvad valdavalt 1000 - 10 000 dollarini.

Sel aastal toimus WSOP raames esimest korda ka turniir „The Big One“, mille osalustasu on täpselt 1 miljon dollarit. Turniiri võitis Antonio Esfandiari, kes sai lisaks plaatinast käevõrule enam kui 18 miljonit dollarit auhinnaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles