Tähelepanu tartlased! Vargad otsivad poikvel aknaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutusasendisse jäetud plastaken. Illustreeriv foto.
Õhutusasendisse jäetud plastaken. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viimastel päevadel on Tartus toime pandud vähemalt neli vargust, kus kurikael on korterisse pääsenud tuulutusasendisse seatud akna kaudu. Vargused leiavad aset just päevasel ajal, mil inimesed on olnud tööl.

Esimene taoline vargus leidis aset 6. juulil Mõisavahe tänaval. Tuulutusasendisse jäetud akna kaudu tungiti sisse korterisse ja varastati sülearvutid Dell ja HP, fotoaparaat Canon ja kuldehteid. Kahju on 1000 eurot.

Järgmisel päeval, 7. juulil tungiti Tartus Anne tänaval taas tuulutusasendis olnud akna kaudu sisse korterisse ning varastati fotoaparaat Canon Powershot CX 240 HS ja 550 eurot sularaha Kahju on 830 eurot.

Pühapäeval, 8. juulil tuli täpselt samasugune teade Kaunase puiesteelt. Seal sattusid inimesed nägema, kuidas varas tuulutusasendisse jäetud aknast sisse tungida üritas. Varguse tunnistajaid märgates kurikael põgenes.

Samal päeval saabus vargusteade ka Tartust Tammsaare tänavalt, kus sülearvuti oli korterist välja toimetatud taas tuulutusasendisse jäetud akna kaudu.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lalli kinnitusel on kõik need neli vargust toime pandud päevasel ajal ajavahemikus kell 10 - 16. mil korteriomanikke kodus ei olnud. «Inimesed peaksid olema tähelepanelikumad ning kodust ära minnes tuleks aknad korralikult kinni panna,» soovitas Lall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles