Onu Eskimo sai 101-aastaseks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Rooma
Evald Rooma Foto: SCANPIX

Reedel tähistas legendaarne jäätisetööstur Evald Rooma (pildil) oma 101. sünnipäeva. Mitte enam sugugi hea tervisega mees oli sünnipäeva puhul rõõmus ja erk ning jõudis päeva jooksul vastu võtta hulga külalisi.

Tema hooldajal Helju Pommeril oli tegu hea ja parema lauale kandmisega. Jätkus nii torti, kringlit kui jäätist ning loomulikult just banaaniplombiiri, selle valmistamisel on kasutatud Evald Rooma enda ajaloolist retsepti, mille vanahärra on tootjale AS Balbiinole usaldanud.

Helju Pommer ütles, et tal oli reedel tegu ka telefonikõnedele vastamisega, sest häid sünnipäevasoove muudkui tuli ja tuli. Need ütles Helju Pommer sünnipäevalapsele kõik edasi, sest vanahärra ise telefoni kehva kuulmise pärast vastu võtta ei saa.

Selle suve algul põdes Evald Rooma vapralt läbi mikroinsuldi, millest on õnneks taastumas, nii et saab taas rääkida ja mälestusi jagada. Omanimelise pingi peal, mis Tartu linnavalitsus talle aasta eest kinkis ja mis Annelinnas ta kodu ukse ees on, ei ole Evald Rooma aga tänavu istumas saanud käia.

Ehkki Evald Rooma enam palju ringi ei liigu, on tal välismaailma vastu huvi alles. Ikka palub ta Helju Pommeril endale ajalehte ette lugeda, ning kui on põhjust, siis uurib, kas ehk temastki seal midagi kirjutatakse.

Reedel käisid Evald Roomat kodus õnnitlemas AS Balbiino ja Tartu linna esindajad ning Tasku keskuse juures, kunagise legendaarse jäätisekioski asukohal, jagati magusasõpradele laiali 101 Onu Eskimo banaaniplombiiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles