Noor pianist mängib mitut muusikat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaveriosakonna neljanda kursuse õpilane Kirke Karja (19) harjutab kontserdil esinemiseks.
Klaveriosakonna neljanda kursuse õpilane Kirke Karja (19) harjutab kontserdil esinemiseks. Foto: Margus Ansu

Elleri kooli klaveriosakonna neljanda kursuse õpilase Kirke Karja tänavune kõige kaalukam esinemine oli kuu tagasi pealinnas, kus võistles kolme muusikakooli õpilasi. Omavanuste pianistide hulgas jäi ta jagama esimest ja teist kohta.


«Žürii meelest läks mul ilmselt päris hästi. Ma ise eriti rahule ei jäänud, sest ma mängisin üsna tõbisena,» ütles ta.



Täna kontserdil


Täna saab tema musitseerimist kuulata Elleri koolis. Kell 18 algab kontsert, millega koolipere tähistab helilooja ja pedagoogi Heino Elleri 122. sünniaastapäeva. Kuulajate ette tuleb muusikaõpilasi ja -tudengeid. Elleri raamatust loeb tekste ja juhib kontserti Rasmus Kull.



Kirke Karja saadab kõigepealt viiuliõpilast Silja Peedot, kes mängib Heino Elleri «Mände». Seejärel esitab klaveriõpilane Eduard Tubina «Virmaliste sonaadi» ja mängib džässansamblis Vertigo kaks Liis Ringi lugu.



Õpetaja Venemaal


Tanel Joamets oma õpilase esinemist täna ise ei kuule, sest ta viibib Venemaal kontserdireisil. «Kirkel on üks väga tähtis omadus – iseseisvus, tahtmine asju ise teha, ise otsida, ise eksida, ise leida. Samal ajal ei jäta ta head nõuannet kunagi kuulda võtmata,» iseloomustab ta Vladivostokist saadetud meilis.



Ta märkis oma õpilase mitmekülgseid andeid ja huvisid, mille hulgas on ka džäss ja improvisatsioon.



«See on osa tema isiksusest – säravail silmil ahmib ta endasse kõike, mis on maailmas huvitavat ja väärtuslikku,» märgib Tanel Joamets. «Muusikalised ja tehnilised võimed on tal väga head, tal on hea muusikaline mälu, tugevad sõrmed ja käed. Tema paindlikkus ja tundlikkus kasvab iga aastaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles