Võrumaal vanureid rünnanud mehed said vanglakaristused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Mullu sügisel Võrumaal vanureid röövinud mehed said Tartu maakohtus kolmapäeval osaliselt reaalsed vanglakaristused.

Kohus karistas Argo Kütti (18) kaheksa- ja Peedu Posti (18) viieaastase vangistusega ning Priit Kõlli (18) tingimisi nelja-aastase vangistusega.

Kuna kohus lahendas süüasja lühimenetluses, jäi Kütil reaalselt vanglas kanda viis aastat ja neli kuud, Postil kolm aastat ja neli kuud ning Kõlli tingimisi vangistus vähenes samuti kolmandiku.

Eeluurimisel kogutud andmetel panid Vastseliinast pärit Kütt, Post ning Kõll esimese röövi toime mullu ööl vastu 13. septembrit, kui tulid Misso vallas Pältre külas elava 95-aastase mehe kodu ukse taha ja palusid suitsule tuld.

Kui majaperemees neile ust ei avanud, tungisid noorukid läbi akna majja ja nõudsid raha. Peremehe keeldumise järel otsisid pätid maja läbi ja võtsid kaasa suurema summa sularaha.

Eakas mees ei suutnud rööviga kaasnenud vaimsest traumast taastuda ning suri pool kuud pärast kuritööd. Mehele tehtud kohtumeditsiiniline ekspertiis tema surma siiski rööviga otseselt ei seostanud ning tänu sellele pääsesid kurjategijad surma põhjustamise süüdistusest.

Nädalapäevad pärast esimest kuritegu, ööl vastu 22. septembrit tungisid nüüd juba näokatteid kasutanud noored Vastseliina vallas Vana-Vastseliina külas 82-aastase naise elumajja. Üksi kodus olnud naine seoti voodi külge ja temalt nõuti raha. Kui naine keeldus, peksti teda rusikatega.

Röövlid otsisid ka seekord maja läbi ja võtsid kaasa leitud sularaha. Majaperenaine jäeti kinniseotuna voodisse ning lahkumisel sulgesid röövlid maja uksed ja aknad. Kinniseotud naisel õnnestus ennast siiski köidikutest vabastada ja abi kutsuda.

Politsei pidas mõni aeg hiljem arvatavad röövlid kinni ning kohus andis loa nad vahi alla võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles