Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitus suunab rongid ajutisele teele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaringtee ehitus nõuab ka raudteeliikluse ümberkorraldamist. Valmib ajutine ümbersõidutee.
Idaringtee ehitus nõuab ka raudteeliikluse ümberkorraldamist. Valmib ajutine ümbersõidutee. Foto: Kristjan Teedema

Täna öösel valmib ajutine raudteelõik, mis suunab Tartu ja Koidula vahelise rongiliikluse ajutisele raudteeharule. Ümbersuunamine on vajalik, et ehitada valmis Postimaja liiklussõlm.

Ettevalmistustööd kulmineeruvad täna öösel kell 18.30-6.30, mil suletakse olemasolev raudtee Ringtee-Võru tänava ristmiku juures ning rongiliiklus suunatakse ümber uuele, tavapärase trassi kõrvale ehitatud ajutisele raudteele, märkis maanteeameti pressiesindaja Egle Oolo.

Ajutine raudtee kujutab endast 465-meetrist raudteelõiku rajatava liiklussõlme kohal, mis ehitati eraldi muldele. Ümbersõitu on rongidel võimalik läbida kiirusega vähemalt 40 km/h.

Et raudtee ümberühendamine reisirongiliiklust võimalikult vähe häiriks, tuli kuu aega ette raudteeliiklusesse vajalik «aken» tellida, lisas Oolo.

Rongid sõidavad raudteeviadukti ehitamise ajal mööda ümbersõitu kuni sügiseni, mil uus teelõik kaevatakse raudtee alt läbi. Endine raudtee taastatakse eeldatavasti oktoobrikuus, mil 12 öise tunni jooksul taastatakse liiklus raudtee endises asukohas.

Lisaks Postimaja liiklussõlme ehitamisele on viimase kahe kuu jooksul paigaldatud Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitusalas Rehepapi teel sadevee kanalisatsioon, tehtud maanteeviadukti ehitamiseks ettevalmistustöid ning tegeletud mullatöödega Rehepapi teel, Tartu-Võru maantee kogujateedel ja Roopa tänaval.

Suve jooksul jätkatakse Postimaja liiklussõlme mullatöid, ehitatakse valmis jalg- ja jalgrattateede muldkehad, valatakse maanteeviaduktile vundament ning ehitatakse välja tehnovõrgud.

Suuri lisanduvaid liikluspiiranguid ega sulgemisi liiklejatele sel suvel ette näha ei ole, lisas Oolo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles