Teatrijuhiks võib saada Vanemuise finantsjuht

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Vanemuise teatri finantside juhtimise kõrval on Toomas Peterson Tartu puhkpillimuusika üks suunajaid.
Lisaks Vanemuise teatri finantside juhtimise kõrval on Toomas Peterson Tartu puhkpillimuusika üks suunajaid. Foto: Lauri Kulpsoo

Kultuuriministeerium teeb vabariigi valitsusele ettepaneku määrata uuest aastast kantsleri ametikohale Vanemuise juht Paavo Nõgene (32). Kui valitsus kiidab selle ettepaneku heaks, võib uueks teatrijuhiks saada praegune finantsjuht Toomas Peterson (38).

Ministeeriumi praegune kantsler Siim Sukles on avaldanud soovi töötada oma ametikohal tänavuse aasta lõpuni.

Kasvanud teatris

«Vanemuisest eemaldumine on emotsionaalselt väga keeruline, sest olen n-ö tehtud, sündinud ja kasvanud teatris,» märkis Nõgene. «Käesoleva aasta lõpuga täitub mul tööraamatu järgi Vanemuises 17 aastat, asusin tööle 1995. Õnneks jääb Vanemuine ka minu uues ametis vaid «ühe sammu kaugusele». Minu koduks jääb Tartu.»

Sel juhul, kui valitsus peaks kinnitama kultuuriministri esitatud ettepaneku, kuulutatakse välja konkurss Vanemuise teatri juhi ametikoha täitmiseks. Paavo Nõgene loodab, et tema asemele astub Vanemuise etteotsa parim kandidaat.

«Minu hinnangul on ka Vanemuise teatriperes vähemalt üks inimene, kes võiks oma kandidatuuri üles seada – meie praegune finantsjuht ning vägagi paljude Tartus toimunud ja Tartu loominguliste ettevõtmistega seotud Toomas Peterson,» ütles Nõgene.

Finantsjuhist muusik

Toomas Peterson ütles Tartu Postimehele, et kui kuulutatakse välja konkurss, siis ta tõesti esitab oma kandidatuuri. «Eks me oota konkursile ka teisi kandidaate,» ütles ta. «Praeguseks ei ole teada, et veel keegi seda teha kavatseks.»

Tartus sündinud Toomas Peterson on Vanemuises tööl aastast 2003. Ta on lõpetanud Tartu lastemuusikakooli klarneti ja saksofoni alal ning Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.

Põhitöö kõrval on ta muu hulgas laulu- ja pillimänguseltsi Con Vivo, Eesti Puhkpillimuusika Ühingu ja Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse liige ning sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogu liige. Muusikuna tegutseb ta ansamblites Big Band Tartu, Salvador Sax Kvartett ja Tartu Saksikoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles