ERR: tänasest TÜ rektoriks saanud Volli Kalmul tuleb töine suvi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli uus rektor Volli Kalm.
Tartu Ülikooli uus rektor Volli Kalm. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli rektor on tänasest rakendusgeoloogia professor Volli Kalm ja ehkki pidulik rektori ametisse nimetamine toimub alles uue õppeaasta alguses, tuleb uuel rektoril juba esimestest tööpäevadest alates väga töine suvi.

Kalmu esimene tähtsam ülesanne on kokku panna oma meeskond, kellega koos ta ülikooli järgmise viie aasta jooksul juhtima hakkab, vahendab ERR Uudised.

Selles osas, kes on need inimesed, kes teda rektoriametis abistama hakkavad, lubab Kalm selguse tuua homme hommikul, mil ta ülikooli töötajaid uutest prorektoritest ja teistest võtmepositsioonide täitjatest teavitab. Ta märkis, et on paljudega aru pidanud ning tõenäoliselt tuleb üks prorektor juurde, olemasolevatest aga jätkavad osad prorektorid ja teised mitte.

Avalikkusele olulistest protsessidest seisavad Kalmul ees läbirääkimised haridus- ja teadusministeeriumiga uuest aastast käivituva uue rahastamisskeemi osas – Kalmul tuleb veenda riiki selles, kuivõrd hea on ülikool tulemuslepingute sõlmimise seisukohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles