Tartu esimene seikluspark ootab külastajaid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu seikluspargi üks eestvedajaid Ragnar Kekkonen.
Pildil Tartu seikluspargi üks eestvedajaid Ragnar Kekkonen. Foto: Margus Ansu

Tartus on kolmapäevast ametlikult lubatud puude otsa ronida, seal näiteks lumelaua või rattaga sõita ning seejärel trossi mööda alla tuhiseda, seda saab ja tohib siiski teha vaid Raadil vastavatud seikluspargis, millesarnast Tartus seni polnud.

Veel aasta tagasi oli endise kruusakarjääri ala Tartu linna piiril Narva maantee ääres võssaksavanud, pargi eestvedajad tassisid sealt minema 22 tonni prügi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praeguseks on täiesti valmis lastele mõeldud ronimisala ning neli rada täiskasvanutele, kus saab esialgu kuni 12 meetri, tulevikus 18 meetri kõrgusel puu otsas kõõludes näiteks lumelauaga sõita ja siis mööda trossi taas maapinnale liuelda.

«Need laskumised on hästi põnevad ja kõik sellised, kus ei ole jalgealune väga kindel, kus on liikuvad pulgad ja sellised asjad,» rääkis seikluspargi testija Rando Annamaa.

Ligi kolme hektari suurusest maa-alast on praeguseks jõutud kasutusse võtta kõigest pool, Tartu esimese seikluspargi rajamiseks on kulunud umbes 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles