Estonian Air vähendab Tartu lendude hulka

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Lennujaam.
Tartu Lennujaam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Estonian Air avalikustas lennuplaani muudatuse, mille kohaselt on alates 4. juulist Tartu ja Tallinna vahel nädalas kaks edasi-tagasilendu vähem. Ära jäävad väljumised Tallinnast esmaspäeviti ja kolmapäeviti ning väljumised Tartust teisipäeviti ja neljapäeviti.


Seega saab lennata kummaski suunas senise kuue päeva asemel neljal päeval nädalas.

Tartu lennujaama andmeil on selline lennuplaan kinnitatud 22. augustini.

Estonian Airi pressiesindaja Maris Talvari ütles, et enamik Tartu liinil lendajatest on ärireisijad. «Juulis ja augustis on nõudlus Tartust algavate lendude järele väike, seda näitavad nii eelmise aasta kogemused kui ka selle aasta arvud,» väitis ta. «Sellest johtuvalt võeti maha need lennud, kus on väga väike nõudlus. Augusti lõpupoole on nõudlus taas suurem ja pärast 22. augustit jätkame tavapärase lennugraafiku alusel.»

Vastuseks küsimusele, kas firma ei karda, et ebastabiilsus vähendab klientide hulka, vastas Talvari, et hooajaliste tühistuste tegemine vähese nõudlusega perioodil on lennunduses üsna levinud. See aitab reageerida turunõudlusele ja tagada tegevuse jätkusuutlikkuse.

Maikuus lendas Tartu–Tallinna liinil 830 reisijat. Talvari sõnul näitab hetkeseis, et juunikuu reisijate arv tuleb suurem kui mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles