Haridusministeeriumi IT-juht jäi pistisekuriteos süüdi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Haridusministeeriumi infosüsteemide talituse juhataja Jaanus Christoffel jäi pistisekuriteos lõplikult süüdi, kuna riigikohus ei võtnud tema advokaadi ja prokuröri kaebusi arutusele.

Sellega jäi jõusse Christoffeli (35) süüdimõistmine pistisekuriteos ning samaks talle määratud tingimisi üheaastane vanglakaristus ja lisakarisusena pandud aastane ametikeeld, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Christoffel peab tasuma õigusabikulusid 1795,18 eurot ja menetluskulusid 437,91 eurot, ülejäänud ulatuses jäävad need kulud riigi kanda.

Mullu oktoobris tunnistas Tartu maakohus Christoffeli süüdi tasuta reisi ja kinkekaardi saamisega seotud süüdistusepisoodi ees - kohtus leidis tõendamist, et Christoffel on ministeeriumile IT-alaste toodete hankimisel eelistanud süüdistuses toodud firma teenust ning võtnud vastu varalisi soodustusi.

Kaitsepolitsei vahistas Christoffeli 2010. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles