Mänguasjamuuseum värvis terve toa roosaks

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Pikk, sale, blond ja veel uskumatult nooruslik Barbie saab tänavu juba 50-aastaseks. Sel puhul kogus Tartu Mänguasjamuuseum kokku oma 300 Barbie-nukku koos tema õdede, meestuttavate ja lemmikloomadega ning värvis muuseumi näitusteruumi nii kärtsroosaks, et muuseumi arendusjuht Marge Pärnits (pildil) ei suuda seda mannavahtu ikka veel ära imetleda.


Läbi viie aastakümne on esindatud erinevad jõulu-Barbied, seeria maailma rahvarõivastest, printsessikollektsioon ja lugematul hulgal teisi nukke, mis peaksid ka praegustele Eesti noortele emadele juba lapsepõlvest tuttavad olema.



Barbie-näituse avamise puhul korraldab muuseum 7. märtsil kogu perele roosa pidupäeva, kus saab lasta endale soenguid ja näomaalinguid teha, joonistada ja osaleda auhinnamängudes ning maiustada sünnipäevatordiga. Tegevust jätkub ka poistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles