Tammeka noored mängisid Saksamaal tippklubide kasvandikega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

JK Tammeka 2001. ja 2002. aastal sündinud poisid osalesid Saksamaal Hannoveris kõrgetasemelisel turniiril, kus teiste seas mängiti AC Milani ja Valencia CF-i eakaaslastega. Turniir Saksamaal oli Tammeka poistele heaks võimaluseks panna end proovile Euroopa parimate võistkondade vastu. Tugevate vastaste vastu hätta ei jäädud.

2001. aastal sündinud poiste arvestuses kohtus Tammeka avamängus Rootsi ühe tugevaima noortevõistkonnaga IF Brommapojkarnaga. Võrdsete heitlusena toimunud mängus pidi Tammeka kahjuks 0:2 kaotust tunnistama. Järgnevalt mängiti 0:0 viiki Tura Elseniga (GER) ja kaotati napilt 0:1 Sparta Brnole (CZE). Seejärel kohtuti aga Hispaania tippklubi Valencia noortega. Vastu tuli võtta 1:3 kaotus, kuigi väravalöömise võimalusi oli. Alagrupi viimases kohtumises mängiti järjekordne 0:0 viik, seekord Gelb-Weiss Görlitz (GER) võistkonnaga.

JK Tammeka jäi oma alagruppis kahe punktiga viiendaks, mis tähendas, et hakati mängima kohtadele 33-48. Edasistes mängudes alistati AZSV Alteni (GER) võistkond 2:0 ja Sundby BK (DEN) 1:0, kuid siis tuli vastu võtta 1:2 kaotus hollandlaste TSV Gudokilt. Seejärel pääses JK Tammeka mängima kohtadele 33-40. Järgnevates mängudes alistati Tempo Praha (CZH) 2:0 ja Dalum IF (DEN) 2:1.

Otsustavas mängus C-finaali koha peale kohtuti Dortmundi Eintrachiga (GER), Dortmund asus mängu 1:0 juhtima, kuid Tammeka suutis neli minutit enne lõppu viigistada, tundus, et mäng lõpeb viigiga, kuid minut enne lõppu suutsid Dortmundi mängijad kasutada ära Tammeka kaitsjate segaduse ja lüüa 2:1 võiduvärav, mis tähendas, et Tammeka mängib kohtadele 35-36. Viimaseks kohamänguks enam motivatsiooni ei leitud ja kaotati 1:4 KAA Paderbornile. Kokkuvõttes saavutati 36. koht.

JK Tammeka treeneri Indrek Koseri arvates oli positiivne see, et võrreldes eelmise aastaga ei olnud tasemevahe teistega suuremaks läinud, mis tähendab, et on tehtud õiget tööd. Samuti oli turniir väga hea, sest sai mängida 12 tugevat matši väga heade võistkondadega. Üldplaanis võis treener rahule jääda, nuriseda sai ainult väravavõimaluste realiseerimisega. "Loodame, et tulevikus on Tammeka poistel veel võimalus sellise tasemega turniiridele pääseda," lisas ta.

2002. aastal sündinud posiid alustasid turniiri kuue-liikmelises alagrupis, kus saavutati tihedas konkurentsis viie punktiga viies koht. Alagrupimängudes koguti üks võit, kaks viiki ning kaks kaotust. Selgelt pandi enda paremus maksma SV Union Rösrathi (GER) vastu, keda võideti 3:0. Hallecher FC (GER) võistkonnaga tehti võitluslik 1:1 viik, napilt kaotati SV Schluchternile (GER) 0:1. Seejärel kohtuti maailma suurklubi AC Milani endaga. Hilisema turniiri võitja vastu mängisid Tammeka poisid väga motiveeritult, kuid vastaste veidi paremad tehnilised oskused tõid neile napi 1:0 võidu. Alagrupiturniiri viimases kohtumises ei suudetud vaatamata headele võimalustele soomlaste KäPa't alistada, vaid mängiti põhjanaabritega väravateta viiki.

Viies koht alagrupis tähendas edasist mängu pronksiliigas ehk kohtadele 33-48. Seal õnnestus Tammeka poistel saada veel kaks võitu, kolm viiki ja kahjuks ka kaks kaotust. Tihedas konkurentsis saavutati 40. koha, jäädes viimases kohamängus pärast väravavateta lõpenud normaalaega penaltiseerias alla SC Wiedenbrück 2000 (GER) võistkonnale.

2002. aasta poiste treener Erki Kade jäi turniiriga väga rahule: "Saime 12 tugevat mängu, kus igas mängus tuli maksimaalselt pingutada, et mitte vastasele alla vanduda. Lisaks nägid poisid lähedalt maailma tippklubide noortevõistkondi ning said nendega jõudu katsuda, mis on kindlasti hindamatu kogemus ja mälestus tulevikuks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles