Suitsuanduri signaal aitas tulest säästa korteri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Andrus Eesmaa

Jõgeval Puiestee tänaval ühes kortermajas kuulsid naabrid suitsuanduri signaali ning helistasid häirekeskuse lühinumbril. Tuletõrjujad selgitasid kohapeal, et pisike lärmi tegev vidin aitas taas ära hoida tõsisema tulekahju.


Lõuna-Eesti päästekeskuse teatel saabus informatsioon võimalikust põlengust Jõgeval Puiestee tänaval päästjateni 25. veebruaril kell 18.10. Teataja sõnul oli kortermaja koridoris tunda suitsulõhna.



Kohale saabunud päästjad tegid kindlaks, et ühest neljanda korruse korterist kostab suitsuanduri signaali. Kuna koputamise peale ei avatud, murdsid päästetöötajad kangi abil ukse lahti ning selgitasid, et korteris põles gaasipliidile unustatud pannil toit.



Pann kõrbeva toiduga eemaldati ning tänu tulekahju õigeaegsele avastamisele hoiti ära suuremad kahjud.



Päästeteenistus paneb inimestele südamele, et kodust lahkudes tuleb veenduda, et kõik köögi- ja muud seadmed on välja lülitatud. Elamusse paigaldatud suitsuandur hoiatab alati juhtunust tulekahju varajases järgus ning säästab suurematest kahjudest.



Suitsuandur on alates 1. juulist kohustuslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles