Purjutaja löömine tõi politseinikule kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi Lõuna prefektuuris politseinikuna töötanud mehe, kes süüdistuse järgi lõi kainenema tulnud purjutajat.

Kohus leidis, et 43-aastae Tanel Rohtmetsa süü võimuliialduses on tõendatud ning mõistis talle rahalise karistuse 90 päevamäära ulatuswes. Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati karistust kriminaalmenetluse seadustiku alusel kolmandiku võrra. «Lõplikuks karistuseks kujunes Rohtmetsale seega rahaline karistus 60 päevamäära ehk 888 eurot,» ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNSile.

Menetluskulude katteks peab Rohtmets tasuma veel 438 eurot, kuid kohus andis talle nii karistussumma kui menetluskulude maksmiseks aega ühe aasta.

Süüdistuse järgi toimetas Rohtmets Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo Jõgeva politseijaoskonna patrullteenistuse välijuhina töötades mullu 14. märtsil Jõgeval oma tööülesannete täitmise raames kainenema mehe, keda ta lõi lahtise käega näkku, põhjustades kannatanule valu. Vägivalla kasutamine Rohtmetsa poolt oli ebaseaduslik seetõttu, et löömise hetkel ja enne seda ei osutanud kainenema paigutatud isik Rohtmetsale füüsilist vastupanu ega rünnanud viimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles