Kunstikuu uut kunsti jagub ka märtsikuusse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõõt Juuraku ja Anne Jureni lavastuses «Look Look» põimu­vad moeilma loomeprotsessid koreograafiaga.
Krõõt Juuraku ja Anne Jureni lavastuses «Look Look» põimu­vad moeilma loomeprotsessid koreograafiaga. Foto: Kanuti Gildi Saal

Jaanuari lõpus alanud Tartu kunstikuu üritusi jätkub kauemakski kui veebruari lõpuni.


Nimelt annab Tartu Uus Teater teada, et kunstikuu raames väljakuulutatud etenduskunstide festival Uue Kunsti Päevad, mis pidanuks toimuma eilsest kuni veebruari lõpuni, lükkub edasi ning tuleb huviliste ette hajutatud kujul.

Festivali nihkumise põhjustasid Genialistide Klubiga seotud kohtuprotsess ja klubis toimuvad ettevalmistavad ehitustööd.

Selsamal põhjusel jäi ära ka Tartu Uue Teatri neljanda lavastuse, «Viimased korraldused neile, keda kunagi olen armastanud» eilseks kavandatud esietendus. Taavet Jansen ja Taavi Eelmaa esitavad seda märtsi keskpaigas.

Kaks erandit

Erandina saab Genialistide Klubis vaadata täna õhtul Andres Keili lavastust «Elud» ja 28. veebruaril Krõõt Juuraku ja Anne Jureni lavastust «Look Look», mida toob näha Kanuti Gildi Saal ja mis on moemaailma loominguliste protsesside ülekandmine koreograafiasse.

Veebruarikuu viimasel õhtul kell 20 on kavas moeetendus ka vanas anatoomikumis. Selle annavad tartlane Triinu Pungits ja riialaste loomeühendus Mare & Rols (originaalis mareunrols).

Juba kostnud nurinaid vaigistades teatab Tartu Uus Teater, et Genialistide Klubis kestab rahvusvaheline (Prantsusmaa, Austria ja Eesti) lavastus maksimaalselt 45 minutit. Seetõttu jõuavad kõik soovijad Magasini tänavast ilusti Toomele anatoomikusse.

Kriitikavabrik

Y-galeriis jätkub kunstikuine kriitikaseminaride sari. Täna toob Lemmit Kaplinski juhitud La Fabrique Critique kell 17 huviliste ette kultuuripartisanid-relvavennad grupeeringutest Artishok, Cheese, Epifanio, Metroo ja Müürileht. Partisanivõitluse eesotsas on täna galeriis Maarin Mürk Artishokist.

Festivali nihkumise põhjustasid Genia­listide Klubiga seotud kohtuprotsess.
Seminarisarja eesmärk on ärgitada noori kultuurihuvilisi kirjutama arvustusi ja ülevaateid kunstikuu sündmustest. Laekunud töödest antakse välja kunstikuu ülevaatekogu.

Art ist kuku nu ut


• Tartu kunstikuu Art ist kuku nu ut algas korraldajate teatel 32. jaanuaril ja lõpeb 29. veebruaril.


• Kunstikuu alapealkiri Art ist kuku nu ut koosneb täpselt samadest tähtedest nagu sõnapaar Tartu kunstikuu.


• Kunstikuu sündmustest annab ülevaate veebisait www.tartu.ee/kunstikuu/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles