Loodus näitab heliloojale märke

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Alo Põldmäe.
Helilooja Alo Põldmäe. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Helilooja, muusikapedagoog ning teatri- ja muusikamuuseumi muusikaosakonna juhataja Alo Põldmäe on kõndinud lahtiste silmade ja avali meeltega ringi Neeruti mägedes.


Tal on kaasas olnud fotoaparaat, kuhu on jäänud kümnete kaupa pilte puudest, mis moodustavad tähestiku tähti, numbreid, muusikalisi märke ja muudki. Nüüd saab nendest piltidest koostatud väljapanekut vaadata Tartu Ülikooli raamatukogus.



Väljapaneku alajaotuses «Alfabeet» on 53 pildi hulgas «Alguse A», «Kreeka A», «Oma jalgadel A», «Gooti A», «A» ja «A seenekastmes». Teised alajaotused on väiksemad: «Numbreid, märke, sõnumeid, sümboleid» on 28, «Inimese-, looma- ja linnumärke» 24 ning «Muusika- ja kirjamärke» 8.



«Semiootiline Neeruti» on järg Alo Põldmäe kahele eelmisele puudest inspireeritud näitusele «Muusikaline Neeruti» ja «Kalevipoja jälgi Neerutis.»



Tartlastele avatud näituse fotod on üles võetud ajavahemikus juunist 2007 septembrini 2008.



Koos Neeruti muusikaliste, semiootiliste ja Kalevipoja fotodega sündis helitöö «Neeruti süit» klavessiinile.



Seni on Alo Põldmäe looduses tähele pandud märke näidanud mitmeteistkümnel korral mitmes Eesti paigas. Eesti Vabariigi aastapäeva puhul pani ta eile oma fotosid üles esimest korda raja taga – Eesti saatkonnas Kopenhaagenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles