Roolijoodik mõisteti enam kui aastaks vangi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik.
Roolijoodik. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna astus kohtu ette 52-aastane Hillar Kurg, kellele mõisteti sõiduki joobeseisundis juhtimise eest karistuseks enam kui aastane vangistus.

Eile Tartumaal liiklusjärelevalvet teostanud liikluspolitseiniku Kristjan Palu sõnul märgati kell 12.40  Tallinna-Tartu-Võru- Luhamaa maantee 187. kilomeetril  sõidukit Ford Courier, mille juhi sõidumaneer tundus ebakindel.

Politseinikud liikusid sõidukile järele ning Tartus Aardla ja Riia tänavate vahel anti sõidukijuhile peatumismärguanne.

«Roolis olnud mees oli ilmselgelt eelnevalt alkoholi tarbinud, ka tõendas seda alkomeetri näit,» lisas Palu.

Sõidukijuht viidi arestimajja ja politsei alustas kriminaalmenetlust.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg ütles, et Hillar Kurg on ka varem korduvalt kriminaalkorras karistatud sõiduki alkoholijoobes juhtimise eest.

Eelmise aasta oktoobris mõistis kohus talle esmalt viiekuulise tingimisi karistuse, kuid juba detsembris oli mees uuesti sama asjaga kohtu ees. Siis liideti karistused kokku ja asendati vangistus 652 tunni üldkasuliku tööga.

«Kuna Kurele «tööteraapia» ei mõjunud ja kõik muud karistusliigid on end ammendanud, siis sai karistuseks olla üksnes reaalne vangistus,» kommenteeris Häidberg.

Tartu maakohus tunnistas mehe süüdi ning määras liitkaristuseks ühe aasta kolm kuud ja 15 päeva reaalset vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles