Eesti Energia otsustas müüa Põltsamaa hüdroelektrijaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa jõe endine hüdroelektrijaam.
Põltsamaa jõe endine hüdroelektrijaam. Foto: Põltsamaa linnavalitsus

Aastaid on Eesti Energia kaalunud, mida teha ajaloolise hüdroelektrijaamaga Põltsamaa kesklinnas. Eile teatas energiahiid, et plaanib jaama taastamise asemel maha müüa.

Põltsamaa abilinnapea Sven Lass on varem Tartu Postimehele kinnitanud, et eri aegadel on välja käidud mõtteid rajada muinsuskaitsealusesse majja elektrimuuseum ning panna tööle seal siiani asuvad turbiinid, et toota ka väikeses koguses elektrit. Nüüd on aga neist plaanidest loobutud.

17. juulini ootab Eesti Energia pakkumisi Põltsamaa hüdroelektrijaama kinnistu ostuks. Enampakkumise alghind on 55 000 eurot. Lisaks ajaloolisele hoonele kuulub müügitehingu hulka ka hüdroelektrijaama rajamise eelprojekt ning ette on valmistatud elektrivõrguga liitumine.

«Põltsamaa hüdroelektrijaama rajamine võiks pakkuda huvi investorile, kes soovib laiendada oma tootmisportfelli, ning väiksemate hüdroelektrijaamadega tegelevatele ettevõtetele Eestis, kes saavad taotleda investeerimistoetust Euroopa Liidu struktuurifondidest,» leidis Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise üksuse juht Innar Kaasik.

Eesti Energiale kuulub ajalooline hüdroelektrijaama hoone. Tammi ja muude rajatiste omanik on aga Põltsamaa linn. Ostjal pole kohustust hüdroelektrijaama projektiga jätkata, lisas Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles