Tartu kaardistas linna ühiskondlikele hoonetele ligipääsetavuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Allan Leppikson

Tartu ühiskondlikele hoonetele ligipääsetavuse uuringust selgub, et liikumispuudega inimestele valmistab kõige rohkem raskusi haridus- ja riigiasutuste külastamine, vähima vaevaga pääsetakse aga sisse kaubandusettevõtetesse.


Eelmisel aastal tegi Eesti liikumispuuetega isikute liit Tartu linnavalitsuse tellimusel kindlaks 202 olulisimat avalikku asutust Tartu linnas ning selgus, et liikumispuudega inimestele sobiv juurdepääs puudub 58 protsendil vaadeldud haridusasutustest, 31 protsendil riigiasutustest ja 27 protsendil kultuuriasutustest, vahendab

Tartu Ekspress

.

Linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste sõnul oli kaupluste hulgas sama näitaja aga vaid 5 protsenti ning võrdlemisi hästi on varustatud veel hotellid ja meditsiiniasutused, kellest ei olnud liikumispuudega inimeste peale mõelnud vaid mõni üksik.

Viimastel aastatel ongi Tartu teinud puuetega inimestele ligipääsu loomisega edusamme ning võrrelsed teiste Eesti linnadega on see võrdlemisi hea.

Uuringu käigus üle vaadatud hooned on kantud veebikaardile, millelt saab peale asutuse asukoha vaadata sellele ligipääsemise võimalusi, trepiastmete arvu, uksetüüpi ning kontrollida invatualeti, parkla ja lifti olemasolu, kogu teave on esitatud eesti, inglise, soome ja vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles