Parve all lekkima hakanud tünn põhjustas reostuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Koogi paisjärv.
Pildil Koogi paisjärv. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul märkasid Jõgevamaal Koogi külas elavad inimesed, et vesi kohalikus paisjärves vahutab. Mure reostuse pärast pani kutsuma päästjaid.

Lõuna päästekeskuse päästjad said teate võimalikust reostusest kell 8.22. Teataja kinnitusel oli paisjärve sattunud seep või pesuaine ning jõgi paisu järel vahutas väga intensiivselt.

Koos päästjatega sõitis kohale ka keskkonnainspektsioon. Kohe võeti veest proovid ning selgitati välja, et vee ph vastab normidele. Kuna reostus oli vees lahustunud ning seda kuidagi koristada ei saanud, tuli jääda ootama pesuaine lahustumist lisanduvas vees.

Päästjad selgitasid välja, et reostus pääses jõkke paisjärves asuva parve juurest, täpsemalt oli hakanud lekkima üks parve kandev tünn. Keskkonnaohtlike tünnide peal püsinud parv tõsteti veest välja ning anti kohalikule omavalitsusle ülesanne parv utiliseerida.

suurt reostust kohapeal töötanud spetsialistid ei tuvastanud ning paar tundi hiljem saabus informatsioon, et jõgi enam ei vahuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles