Pühajärve kalad hoidusid kommentaaridest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Koržets.
Vladislav Koržets. Foto: Sille Annuk.

Pühajärvel algab laupäeval kell 12 õngitsemisvõistlus «Kuldkala 2009», millele registreerunute hulk selgub kalapeo juhi Vladislav Kor-žetsi sõnul võistluse lõpu poole.


«On olnud ka nii, et lausa poole pealt tuleb neid juurde,» ütles ta. «Prognoos on 3000–3500 inimest. Võibolla tuleb rohkemgi, rahva huvi on suur.»



«Kuldkala 2009» peakorraldaja Risto Vuorineni andmetel oli kõige rohkem õngitsejaid – üsna täpselt 3500 – võistlemas aastal 2006.



Kuidas võiduõngitsejate pärast märgistatud kalad ennast Pühajärves tunnevad? «Seda peaks nende endi käest küsima,» ütles Koržets. «Teisipäeva lõuna ajal sai 110 ahvenat ja 20 kiiska Pühajärvel kinni püütud, märgistatud ja tagasi lastud võimalikult vähe neile stressi tekitada püüdes.»



Toimetusel ei õnnestunud märgistatud kalade käest eile toimuva kohta kommentaari saada.


Seoses kalapüügivõistlusega muutub 21. veebruaril Otepää aedlinnas ja selle ümbruses liikluskorraldus. Politsei palub liiklejatel jälgida ajutisi liiklusmärke ja täita politseiametnike korraldusi.



Autoparklad on avatud Pühajärve tee ja Kolga tee ääres ning rannapargis. Aedlinna territooriumil on parkimine keelatud. Valesti pargitud sõidukid teisaldatakse sõiduki omaniku kulul.



Pühajärvel on samal päeval keelatud mootorsõidukitega (sh mootorsaanid) sõitmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles