Mullu kasvas Tartus turistide hulk

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Läinud aasta statistika kokku löönud, saatis Tartu linnavalitsus laiali teadaande, mille kohaselt oli Tartu majutusasutustes ööbinud 151 096 turisti, 14 protsenti enam kui tunamullu.


Abilinnapea Karin Jaanson pidas eriti rõõmustavaks, et Tartu on suutnud turistide hulka kasvatada ajal, mil Eestis tervikuna oli suundumus vastupidine.



Jaanson lausus, et raske on anda üht põhjust, mis turistide hulka suurendas. Ta rääkis, et kindlasti andis oma osa nii majutuskohtade kui ka ürituste lisandumine.



Majutatute hulk suurenes varasema aasta sama ajaga võrreldes aprillis, kui oli Põhjamaade koorifestival, mais,  kui oli mitmeid konverentse, ja augustis, mil Vanemuine etendas vabaõhulavastust «Ruja».



Tartu  majutusettevõtetes ööbinutest moodustasid Eesti elanikud eelmisel aastal üle 54 protsendi.



Väliskülalisi saabus enim Soomest (28 893) ja Saksamaalt (9093). Kõige kiiremini kasvas Venemaalt (47%) ja Lätist (29%) saabunud turistide arv. Venemaalt tuli mullu 3293 inimest, Lätist 5059.



Külastajate hulga kõrval kasvas ka Tartus keskmiselt veedetud aeg, mullune keskmine oli 1,66 ööd, tunamullu 1,55 ööd.



Karin Jaanson ütles, et eriti majanduslanguse olukorras tuleb eriti tähtsustada lähiriikide turgu, sest inimene vajab rutiinist välja saamiseks kohavahetust. Kui kaugele sõiduks raha napib, minnakse lähemasse paika.



Turistide arvu kasvatamiseks tuleb tema sõnul aga neile kohapeal tegevust pakkuda, sest vaid väga vähesed sõidavad võõrasse linna üksnes sööma ja magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles