Tartu raamatupidamis­reform kaotab 4,5 ametikohta

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoda.
Tartu Raekoda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Enam kui aasta kavandatud raamatupidamisreform Tartu linnavalitsuses peaks tõhustama kontrolli ja vähendama tööjõuvajadust, selgitas linnapea Urmas Kruuse.

Linnavalitsuses põhimõttelise heakskiidu saanud ümberkorralduste tulemusel kaotatakse haridusosakonnas raamatupidamisteenistus ja selle koosseisus olevad ametikohad, kokku 29.

Samas luuakse rahandusosakonnas kaks eelarve peaspetsialisti ametikohta, raamatupidamisteenistuses pool peaspetsialisti, 12 vanemraamatupidaja ja 21 raamatupidaja ametikohta.

Ümberkorraldused puudutavad ka linnakantseleid ning linnamajanduse, linnavarade ja sotsiaalabi osakonda.

Ühtekokku jääb ümberpaigutuste tulemusel ametikohti vähemaks 4,5, kuid linnapea Urmas Kruuse sõnul ei tähenda see tingimata koondamisi, vaid vabanevad ametikohad jäetakse täitmata.

Kruuse ütles, et reformi mõte on muuta linna avalik haldus ökonoomsemaks, turvalisemaks ja professionaalsemaks. «Üksteise asendamine, roteerumine, kontroll linna raha liikumise üle peaks olema mitmekordne ja tõhusam,» loetles ta muudatusest loodetavat kasu.

Linnapea ütles, et raamatupidamise reformimist saab vaadelda jätkuna linnavalitsuse juriidilise teenindamise ümberkorraldamisele.

Tugiteenuste tsentraliseerimine on abilinnapea Raimond Tamme sõnul linnavalitsuse üldisem suund ja kompetentsi koondamine mõistlik.

Reformi on ette valmistatud pikalt ja selle aja sisse jäi ka haridusosakonna rahaskandaal, kui paljastus miljonite kroonide kantimine ja väärkasutus.

Kruuse ütles, et reformi ettevalmistus läks raskelt, sest tuli leida ettepanekute hulgast parim lahendus, samas oli töötajatel mure oma töökohtade pärast. «Tekkis emotsionaalne pinge,» lausus Kruuse.

Muudatus on plaanis tuleva aasta algusest, selle peab kinnitama volikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles