Libaametnike tülitamisest tuleks politseile teada anda

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei ja linnavalitsus hoiatavad koeraomanikke, et end linnaametnikena esitlevate ja väidetavalt koerapidamise eeskirja täitmist kontrollivate isikute nõudmistele ei tohi järele anda ning sellistest juhtudest peaks teavitama politseid.


Tartu ja Luunja valla piiril oma lemmikutega jalutanud koeraomanik, kes ei tahtnud oma nimega ajalehes esineda, kohtus jalutuskäigul isikutega, kes pildistasid kollasest väikebussist tema koeri, esitlesid seejärel end linnaametnikena, näitasid vilksamisi ametitõendit ning küsisid, kas ta ikka teab, et linnas peavad koerad olema rihmas ja suukorvistatud.



Pikk vestlus päädis sellega, et kuna koeri jalutati sel hetkel hoopis Luunja valla territooriumil, piirdusid väidetavad ametnikud vaid hoiatusega.



Ametnikud reide ei tee


Tartu linnapuhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg hakkas juhtumist kuuldes esmalt naerma ja kinnitas, et linnaametnikud selliseid reide ei korralda. «Esiteks, linnaametnikud kindlasti ei käi väljaspool linna haldusterritooriumi. Teiseks on meil kõigil spetsiifilised pildiga töötõendid ja volitused, et menetlusi teha,» rääkis Tammeorg.



Tammeorg lisas, et linnaametnikud võivad küll käia koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmist kontrollimas, kuid seda tehakse vaid siis, kui tuleb konkreetne kaebus.



Lisaks ei ole kõigil koertel Tartus nõutav suukorvi kasutamine, seda tuleb teha vaid kasvult ja käitumiselt ohtliku koera puhul.



«Kui elu kitsamaks läheb, siis see on ikka päris üllatav, milliseid nõkse leitakse,» kommenteeris Tammeorg libaametnikest kuuldes. «Inimpsühholoogia seisukohast on see täiesti mõistetav, et kui niimoodi peale põrgatakse, siis see võib täiesti ära ehmatada.»



Kindlasti teatada


Lõuna politseiprefektuuri juhtivkonstaabel Kert Kotkas paneb südamele, et kui on kahtlus, et teid on tülitanud libaametnikud, tuleks sellest politseile teada anda. «Kui inimene on kindel, et ta täidab kõiki eeskirju, siis on ju täiesti selge, et teda ei hakka korrale kutsuma ametnikud, kes tõesti seda tööd teevad,» lisas ta.



Juhtivkonstaabel soovitab selliste juhtumite puhul võimalusel jätta meelde libaametnike auto numbri või isegi pildistada neid. Libaametnike tegevus võib Kotkase sõnul liigituda kelmuse, aga ka väljapressimise alla, ning ametiisikuna esinemine on siin veel raskendav asjaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles