Kanajeva tuleb, Bessonova loobus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunal võttis Miss Valentine'i peakorraldaja Janika Mölder vastu esimesi saabunud välisvõistlejaid. Pildil vasakult Anna Schablitzki, Sophie Nusser, Nastassja Litvin ja Saskia Strucksberg Saksamaa delegatsioonist.
Eile pärastlõunal võttis Miss Valentine'i peakorraldaja Janika Mölder vastu esimesi saabunud välisvõistlejaid. Pildil vasakult Anna Schablitzki, Sophie Nusser, Nastassja Litvin ja Saskia Strucksberg Saksamaa delegatsioonist. Foto: Sille Annuk

«Uskumatu, kuidas see juba 15. kord saab olla,» imestas võimlemisturniiri Miss Valentine peakorraldaja Janika Mölder. Aga tõsi ta on – reedel-laupäeval on Tartus juba juubelihõnguline graatsiate mõõduvõtt.


Tartusse tuleb üle 500 iluvõimleja 17 riigist – Kreekast  Kanadani ja Norrast Aserbaidžaanini. Esimest korda näeb siinmail Usbeki ja Gruusia esindust. «Gruusia võimlejad on maailmatasemel väga kõvad tegijad, » märkis Mölder.

Uute reeglite tuleproov

Miss Valentine on  iluvõimlejaile esimene uute reeglite tuleproov. «Pärast olümpiamänge muudeti reegleid, kohtunikud on läbi teinud eksamid ja hindamine käib uue süsteemi järgi,» selgitas Mölder. «Ma kujutan ette, et sel võistlusel tuleb iluvõimlejatel hästi palju vahendi kaotusi. Uute reeglite järgi nad peavad riskima.»

Seega tõotab tulla igati põnev võistlus. Saab näha kõrgeid, 10–15-meetriseid vahendi viskeid ja samal ajal keerulisi võimlemiselemente. «Kes need puhtalt ära teeb, see võidab,» pakkus Mölder.

«Ses mõttes ootan ma huviga olümpiavõitja Jevgenia Kanajevat,» ütles Mölder. «Tema on nähtavasti see võimleja, kel ei ole suurt probleemi üle hüpata ühtedelt reeglitelt teistele.
OMil ma vaatasin, et inimene nii noorena nii vähe eksib – see on suhteliselt ime. Ta on platsil täielik kindlus, lisaks hästi väljenduslik.»

Oma vormi lihvimine uute reeglite valguses on võimlejaile hädavajalik, sest ees seisavad juunioride ja täiskasvanute Euroopa meistrivõistlused.

Bessonova vorm halb

Võistlustele registreerunud 2007. aasta  maailmameister Anna Bessonova teatas aga, et loobub Miss Valentine’il osalemisest. Pärast USAs peetud LA Lightsi turniiri leidis maailmameister, et võistlusvorm (uute reeglite järgi) ei ole piisavalt hea ja kõrgetasemeline võimleja ei taha ennast halvast küljest näidata.

Sel võistlusel võib võimlejatel tulla palju vahendi kaotusi. Uued reeglid sunnivad riskima.
«Loodan väga, et meie esinumber Jana Lukjanova jõuab ka pjedestaalile, aga konkurents on väga tihe, » sõnas Mölder, toonitades, et kohal on ikkagi iluvõimlemise tippriigid Venemaa, Valgevene, Aserbaidžaan ja Bulgaaria.

Miss Valentine 2009

A. Le Coqi spordihoone
Reede
12.00 Iluvõimlemine. Noorteklass: rõngas ja pall
Rühmvõimlemine. 12–14 a
14.30 Iluvõimlemine. Juuniorid: hüpits ja rõngas
Rühmvõimlemine. Juuniorid
17.15 Iluvõimlemine. Meistriklass: hüpits ja rõngas
Rühmvõimlemine. Meistriklass
19.00 Iluvõimlemine. Meistriklass: hüpits ja rõngas
Noorte rühmakavad
20.30 Iluvõimlemine. Juuniori- ja meistriklassi rühmakavad
Laupäev
12.00 Iluvõimlemine. Noorteklass, kurikad
Rühmvõimlemine. 12–14 a finaal
13.15 Iluvõimlemine. Juuniorid: pall ja kurikas
Rühmvõimlemine. Juunioriklassi finaal
15.30 Iluvõimlemine. Meistriklass: pall ja lint
Rühmvõimlemine. Meistriklassi finaal
17.10 Iluvõimlemine. Meistriklass: pall ja lint Noorte rühmakavad
18.35 Iluvõimlemine. Juuniori- ja meistriklassi rühmakavad
19.30 Galakontsert
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles