Erkmaa: seis tundub hapu olevat

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo keskmängija Bamba Fall (pildil keskel) heitlemas Tartu korvialuste jõudude Vallo Allingu ja Bill Amisega.
Kalev/Cramo keskmängija Bamba Fall (pildil keskel) heitlemas Tartu korvialuste jõudude Vallo Allingu ja Bill Amisega. Foto: Margus Ansu

Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalseerias teise kaotuse saanud Tartu Ülikool peab võidulainele jõudmiseks ennast ületama, korvpalliekspert Aivo Erkmaa arvates on Tartu meeskonna seis äärmiselt keeruline.


Teises kodumängus näitas Tartu meeskond Aivo Erkmaa (pildil) sõnul kahesugust mängu. «Esimene poolaeg mängiti päris hästi, aga teisel poolajal dikteeris mängu täielikult Kalev,» nentis ta ja märkis, et eriti kasinaks jäi Tartu tagaliini roll. «Esimeses mängus oli korvialune edurivi nõrk, nüüd oli tagaliin hambutu.»

Miks aga näiteks Valmo Kriisa nii vähe peale viskab, ei osanud Erkmaa arvata. «Seda peab küsima Kullamäe käest, milline on tema mängujoonis. Aga see, kuidas Kriisa mängis Rakveres ja nüüd Tartus, on täiesti erinev,» ütles Erkmaa ja kiitis ainukesena Vallo Allingut, kes oli teises kohtumises 17 punktiga tartlaste parim.

Väiksem mängupraktika

«Allingu mäng oli positiivne, aga kui tagaliinilt punkte ei tule, siis on ka kaitses Kalevil kergem mängida,» lausus Erkmaa ja lisas, et oma tõetera on ka Kalev/Cramo peatreeneri Aivar Kuusmaa väljaütlemises mängu järel, justkui ei peaks Tartu mängijate füüsis vastu.

«Cramo on kuidagi värskem ja vahetusmehed on tugevamad. See määrab palju, sest kui hakkad väsima, siis viskad ka rohkem mööda,» ütles Erkmaa ning nõustus ka väitega, et Kalevit aitavad tugevad VTB ühisliiga mängud. «Vaieldamatult on Kalevi eelis hooaja jooksul saadud tugevad mängud. Nad ei saanud seal küll väga palju võite, aga see on nende arengule paratamatult kaasa aidanud. Tartul on selliste tugevate mängude praktika ilmselgelt väiksem.»

Täna peetakse Tallinnas finaalseeria kolmas mäng, kuid mingeid õpetussõnu Erkmaa pakkuda ei osanud. «Kõrvalt vaadates tundub seis hapu olevat. Muud ei oskagi soovitada, kui et nii edurivi kui ka tagaliin peavad tegusalt toimetama. Kui üks kahest ära kukub, siis pole palju loota,» lausus ta.

Teoreetiline võimalus

«Teoreetiliselt on Tartul muidugi võimalus olemas, aga väga ma sellesse enam ei usu. Ega väga midagi juurde panna ei ole,» ütles Erkmaa ning tõdes, et Tartul pole välja panna ühtlaselt tugevat koosseisu. «Pole neid, kes kastanid tulest välja tooks.»

Kodust saadud kaotused laastavad Erkmaa sõnul ka mees­konna moraali ja Tartu seis on väga raske: «Igaüks peaks nüüd ennast ületama ja veel rohkem püüdma. Praegu on võimalik rong veel pidama saada, aga kui kolmandas mängus tuleb ka kaotus, siis jääb seeria 4:0.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles