Ülle Viltrop näib naine nagu ilmasammas

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Viltrop koos abikaasa Arvo Viltropiga ning nende kahe noorema lapse, Hele-Mai ja Ott Markusega.
Ülle Viltrop koos abikaasa Arvo Viltropiga ning nende kahe noorema lapse, Hele-Mai ja Ott Markusega. Foto: Kristjan Teedema

Emme on ilus, oskab koristada, teeb süüa ja pakub alati piima. On lahke, annab nõu, sõidab hästi autoga. Õmbleb ja naeratab alati ning leiab üles kõik kadunud asjad.



Niimoodi iseloomustavad Tartumaa aasta emaks kuulutatud Ülle Viltropit tema üheksa-aastane tütar Hele-Mai ja kuueaastane poeg Ott Markus.

Küsimuse peale, missuguse nipiga on ühel emal võimalik kõik kaduma läinud asjad üles leida, vastab Ülle Viltrop, et kõigepealt tuleb vaadata loogilistest kohtadest ning kui see ei aita ja ahastus kasvab, hakata otsima järjest, mitte midagi kahe silma vahele jättes. Kogu kunst!

Targad tütred

Pidulikul emade­päeva­üritusel, mille üleeile korraldas ülikooli peahoones Tartu Maanaiste Liit, ei saanud kahjuks osaleda Viltropi pere täiskasvanud lapsed.

25-aastane tütar Triin, kes on erialalt geenitehnoloog ja töötab Tartu Ülikooli Kliinikumis, oli laupäeval seotud kaitseliidu õppusega «Kevadtorm», sest on naiskodukaitsja.

22-aastane tütar Anna-Liisa tudeerib Tartu Ülikoolis arstiteadust, aga et ta on ka innustunud rahvatantsija, oli ta kinni tantsulaagri tõttu. 20-aastane Kärt on aktiivne kergejõustiklane ning kuna ta tuli hiljuti treeningulaagrist Hispaaniast, tuli tal äraoldud aja tõttu pingutada tööl – restoranis Ta­ver­na.

«Avalik tähelepanu on muidugi natuke ebamugav, aga tunnustus ise oli küll äärmiselt liigutav,» lausus Ülle Viltrop pärast aasta ema tiitli kättesaamist. «Ma mõtlesin, et suudan ennast vaos hoida, aga suurt sõnaseadjat minust ikka ei saanud, kui püüdsin seal teiste ees kuidagi tänada.»

Ülle Viltropi silmad olid liigutuspisaraid täis ka veel siis, kui ta lillesülemi ja kingitustega saalis istuva abikaasa Arvo juurde tagasi jõudis.

Kaunimad aastad

Arvo Viltrop märkis, et nende peres on ema Ülle kahtlemata ilmasammas. «Ta on väga hoolitsev ja tubli, ta tõesti jõuab kõike,» ütles mees.

Ülle ja Arvo Viltrop olid tegelikult keskkooli ajal pinginaabrid ning just koolipõlvearmastus on liitnud nad terveks eluks. Koos tulid nad õppima ka Eesti Põllumajandusakadeemiasse. Pärast abiellumist ja kolme esimese lapse sündi astus Ülle Viltrop veel kord ülikooli ning lõpetas Tartu Ülikoolis eripedagoogika eriala. Nüüd töötab ta Luunja vallas logopeedina.

Et Ülle Viltrop jõuab tõesti palju, näitab seegi, et pärast viienda lapse sündi hakkas ta käima uisutreeningutel ning on olnud terve elu suur käsitööhuviline, kududes kirikindaid ja viljeldes lapitehnikat.

Kuid millised on kaunimad aastad naise elus, viidates Kaunimate Aastate Vennaskonna kontserdile, mis oli just aulas kõlanud.

Ülle Viltrop vastas, et need on siis, kui naine tunneb, et on armastatud ja armastab ise ning kui tema ümber on tore pere, mis on üldse kõige parem, mis inimesel elus olla saab. Seega Ülle Viltropi elu kaunimad aastad kestavad just praegu.

Tartumaa
aasta ema 2012

• Kandidaadid olid Anneli Venno Laeva vallast, Pille Martpõld Vara vallast, Viivika Kook Võnnu vallast, Ene Kaasik Tähtvere vallast, Karin Tuvikene Rannu vallast ning Ülle Viltrop Luunja vallast, kes osutuski valituks.
• Tartu Maanaiste Liit korraldas aasta ema valimise viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles