Ülle Viltrop näib naine nagu ilmasammas

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa Aasta Ema 2012 Ülle Viltrop koos perekonnaga.
Tartumaa Aasta Ema 2012 Ülle Viltrop koos perekonnaga. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Emme on ilus, oskab koristada, teeb süüa ja pakub alati piima. On lahke, annab nõu, sõidab hästi autoga. Õmbleb ja naeratab alati ning leiab üles kõik kadunud asjad.

Niimoodi iseloomustavad Tartumaa aasta emaks kuulutatud Ülle Viltropit tema üheksa-aastane tütar Hele-Mai ja kuueaastane poeg Ott Markus.

Küsimuse peale, missuguse nipiga on ühel emal võimalik kõik kaduma läinud asjad üles leida, vastab Ülle Viltrop, et kõigepealt tuleb vaadata loogilistest kohtadest ning kui see ei aita ja ahastus kasvab, hakata otsima järjest, mitte midagi kahe silma vahele jättes. Kogu kunst!

Pidulikul emadepäevasündmusel, mille eile korraldas ülikooli peahoones Tartu Maanaiste Liit, ei saanud kahjuks osaleda Viltropi pere täiskasvanud lapsed.

25-aastane tütar Triin, kes on erialalt geenitehnoloog ja töötab Tartu Ülikooli Kliinikumis, oli laupäeval seotud kaitseliidu õppusega «Kevadtorm», sest on naiskodukaitsja. 22-aastane tütar Anna-Liisa tudeerib Tartu Ülikoolis arstiteadust, aga et ta on ka innustunud rahvatantsija, oli ta kinni tantsulaagri tõttu. 20-aastane Kärt on aktiivne kergejõustiklane ning kuna ta tuli hiljuti treeningulaagrist Hispaaniast, tuli tal äraoldud aja tõttu pingutada tööl – restoranis Taverna.

«Avalik tähelepanu on muidugi natuke ebamugav, aga tunnustus ise oli küll äärmiselt liigutav,» lausus Ülle Viltrop pärast aasta ema tiitli kättesaamist. «Ma mõtlesin, et suudan ennast vaos hoida, aga suurt sõnaseadjat minust ikka ei saanud, kui püüdsin seal teiste ees kuidagi tänada.»

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles